JellyPages.com

Saturday, December 25, 2010

Konvokesyen yang berlalu..

Salam..okeh saje je nak upload gambar konvo aku..untuk dikenang kenang di masa depan..tade perasaan pon  mase konvo aritu.just feel nothing.tataw sebab ape.nak kate excited tak jugak.tak rasa macam hari yang besar pon.maybe sebab da kerja kot...mak dengan abah datang.happy.tapi sebenarnya aku lebih berharap mak dengan abah datang masa aku tauliah dulu..hm.xpela tade rezeki.benda dah lepas pun.dan tiada kenangan yang dapat aku bawak balik dari UTM dulu.'kenangan' lain tu tak payah sebutla..nanti bergegar bumi..hehe..jangan marah kepada orang yang berkenaan.anyway walau macam mana kite kenang pun benda yang lepas tetap da lepas.xmungkin masa berundur.

Dulu masa sekolah aku selalu berharap yang aku boleh undur masa.aku keep on regretting apa yang berlaku dalam hidup aku.tapi sekarang ive too much mistakes.da tak larat nak regret lagi dah.so just move on jela.

Bersama family sendiri: abah aku abang mak

aku dan dare

Akhir kate tahniah kepada diri sendiri

MOHAMAD YASIR BIN AB RAHMAN
IJAZAH SARJANA MUDA KEJURUTERAAN (KEP) MEKANIKAL
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA

MySpace

Tuesday, December 14, 2010

Faking is a skill I need to learn.

Pernah rasa keliru dengan identiti sendiri tak?

Semakin lame kat sini semakin aku terasa aku hilang diri aku.Its not a big matter actually.Its just that i feel like im faking too much.im an actor.i act a lot.i used to it.dan sebenarnye hidup ni memang drama.dan semua orang adalah pelakon.cumanya aku adalah pelakon yang berlakon dalam dalam yang memang aku sedang lakonkan.kire macam dalam drama ade drama lagi inside.mungkin korang tak sedar kan?ntah.

hipokrit?bukan.tak jujur?bukan jugak.aku cuba membina identiti yang baru.aku tak boleh remain dengan cara yang lama.sebab environment da berubah.aku kena ikut peredaran masa dan keadaan sekeliling.aku selesa dengan suasana kat shah alam dulu.tapi sekarang aku kene take a very big step.nak ubah mase depan.kenela wat seme ni.

Anyway da lame sangat2 kan aku tak update blog ni..last update 9 oct.peh berabok beb!puhh puhh puhh...bersawang berhabok blog aku..busyla..tambah lak dengan macam2 OJT..report..presentation..book review..visit..speech..macam2 lagila..ditambah pulak dengan tenet connection yang tak consistent ni..ade sehari tade seminggu.memang hampeh.so disebabkan oleh perkara-perkara tersebut maka aku mempunyai alasan yang kukuh untuk tak menghapdetkan blog aku ni..

Ape dah berlaku ek 2 bulan yang berlalu ni?macam2.selain daripada kerja life aku run cam bese.sekali sekala aku balik Shah Alam..da macam kampung aku lak Shah Alam tu. owh btw aku da convo!haha.tahniahla kat diri aku sendiri sebab dah konvo..belajar engineering susah payah 4 taun last2 jadi manager..haha.nak wat cane rezeki aku kat sini.segan gak mase konvo aritu kumpul dengan kawan2 seme canang keje engineer kilang keretela kilang simenla project engineerla site engineerla engineer kilang kasut kilang getah kilang pam tayar beskal seme ade..aku dukla diam2.yela kang aku bagitaw aku keje kat kilang kerete tapi jadi manager banyak plak kritikan aku terime..tapi betolla aku keje dekat dengan kilang kerete.satu plant ape?

Haha..adoi sebenarnye aku tengah download update PES 2011 ni.tibe2 internet dibekalkan kembali lak..ape lagi manipulasikan la sepenohnye..hari ni cuti sambut birthday sultan selangor..so cuti 3 harila aku baru2 ni.tapi haram sehelai page pon aku tak bace buku aku bulan ni.dengar lak book review delay.lagi yahoo la ku..hoho.woit da larut malam ni..kang hantu mak limah pulang ke rumah datang lak..gua solat dulu pastu gua nak tidola..sok keje kat distribution lak..nak bawak naek kete atas treler sok.kang tak tido ade lak aku buat stunt atas treler tu sok..haha..okla adios amigos berambos!! asslamulaikommm komm komm kommm!!!!

Sunday, October 10, 2010

Survey: Benarkah Bf/Gf Anda Berubah Bile Dah Bekerja?

Untuk pertama kali dalam sejarah blog aku yang hidop segan mati tamau ni, aku mengadakan survey.hmm kenapa?sebab tiba-tiba persoalan ni timbul kat kepala aku.kerana aku menerima rungutan dan komplen yang tak direct mengatakan aku ni len macam lepas da bekerjaya neh.yela contohnya bz memanjang..kekurangan masa nak msg atau kol..dan juga jarang memberi respon.okeh i admit i did it.tapi takla obvious sangat.i try jugak to do what i suppose keh.cumenye tadela successful macam mase aku student dulu..paling penting perasaan aku tak berubah.maseh same.aku kan memang macam ni.okeh janganla compare dengan mase mule-mule becinta.mase tu memang semua orang terbang.im soo sorry i dont fly anymore.(to be honest).but the feeling is remain the same.and i do luv u the way u are.my weakness?memories.past.history.kadang-kadang aku tak dapat menerima kegagalan kisah silam aku.tu je.itu je yang banyak menganggu fikiran dan perasaan aku (in term of this special relation things).the rest?im fine.we are cool and ok as far as i am concern.eh nape merapik neh?

back tu tujuan asal.okeh topik ni aku tujukan untuk sape2 je sebenarnya.pada yang berminat nak memberi pendapat komen atau berkongsi cerita.maybe dengan komen korang aku akan lebih sedar ape yang sedar belaku dalam hidup aku sekarang.mudah-mudahan aku da ubah pape kalau ape yang aku wat sekarang salah.demi kebaikan aku dan orang lain jugak termasoklah korang semua..

Ha ape pendapat anda?adekah bf/gf korang berbeda lepas diorang da bekerjaya?tak kirela die keje kilang simen ke atau kilang pau mak cik rokiyah.asalkan bile die start keje tu adekah korang rase die bukan orang yang same lagi?adekah die ade skandal dan sebagainya?adekah juge die semakin baik macam imam masjid kampung anda?atau jahat macam ali setan?atau die same je.macam mase die tade kerjaya dulu?yela mase bercintan cintun kat kolej sekolah universiti atau tadika dulu..ha cube komen ckit kasik aku paham.manela tao kite dapat berkongsi masalah dan bertukar-tukar no phone pendapat ke..hehe..okehla harap2 korang dapat membantu aku menyelesaikan persoalan ni.jangan biarkan hidop anda diselubungi misteri..

MySpace

Sunday, October 3, 2010

2 minggu di Perodua

Assalamualaikum wbt.
Puhh!puhh!puhh!!banyaknye habok!lame kan aku tak hapdate?yela dulu duk shah alam bandar anggerik..sekarang duk rawang bandar cengkerik..nak pakai tenet pon susah tpakse pinjam kawan punye laptop time de kuar..kesian aku kan?bukan cam kat shah alam pakai tenet kawan yang pemurah kat pc sendiri..
Sekarang da masuk second week aku kat cni.komen?hmm..susah nak komen.jujurnya seperti yang aku kata sebelum ni aku ada doubt.dan sehingga ke hari ini aku rasa perasaan tu da berkurang.aku cuba berasa selesa dengan kawan-kawan dan have fun untuk lupakan perasaan aku.up until this moment  aku rasa hanya tinggal 5% perasaan ragu-ragu dihati neh..

Anyway nak cite macam mana pengalaman masuk tempat keje baru ni..hmm..first day aku gerak dari Shah Alam.preparation agak teruk gak..yela last minit malam sebelum tu baru nak cari baju kasut kemeja stokin bagai..sengal kan?yela aku mmg jenis yang last minit pon..last-last aku gerak pegi dalam kul 0720..dala tataw jalan nak pegi Perodua tu.tapi Alhamdulillah berkat aku kerja check bangunan dulu kire aku dapat taw jugakla jalan pegi Sg Choh tu.tak sesat.cume sampai lewat ckit.0820.nak jadi cerita kat simpang depan Perodua tu aku nyaris maut nak kene langgar dengan kereta.sengal punye driver.men keluar je simpang.pastu mulela glabah brek cam nak tecabot tayar..kalau tak sempat brek alamatnye tadela cite kat blog aku ni hari ni..


First week okla..first skali breaking barrier.nak basuh kitorang punye programla kirenye.kitorang ade 12 orang.lagi 3 masuk lambat sebab ade yang refuse last menet.so yang lagi 3 tu akan ganti.13 orang tu?so kitorang yang 15 orang itu adalah :nisa , aizat , chris , merilyn , rahman , arip , wani , farah , fana , sanah , kamil, ecah , haziq , frate dan aku.Pada aku dua minggu ni penuh dengan aktiviti menaikkan semangat, mengenal diri sendiri, belajar comm, mengenal perodua..most of the time mengenal diri sendirila (damn how i am not who i am anymore).Anyway disebabkan aku jenis yang layan je maka aku layankan jela..dalam hati tu biarlah kite simpan untuk pengetahuan diri sendiri..


Rumah?Rumah pada aku ok je.cukup serba serbi.tinggal nak duk elok2 dan jage umah tu.fully furnished.ade peti sejuk dapur oven tv perabot semuala water heater aircond.bilik ade 3.toilet ade 2.so sangat selesa bagi aku.rumah aku sendiri pon tade aircond..hmm..housemate?ok je.we get along well.tade ape2 masalah.hopefully kitorang akan terus macam ni.tanak ape2 masalah.Ape lagi ek.jalan nak pegi kerja jela.jam memanjang.jalan kecik.lori treler seme kuar masuk.sengal betol kerajaan nih.besarkanla jalan tu.nasib bek aku naek moto cabuk aku tu.so lehla sampai awal ckit walaupon kuar paling lambat..leh cilok2..

Aku rase tu jela kot kisahnye tempat kerja baru aku.anway tade sape dapat ganti kawan2 lame kat umah lame.selesa dengan diorang.we know each other well dan i wish i could be back kat shah alam soon after 6 bulan ni.tu jela harapan aku.hopefully jugak aku leh perform well in my career.dala banyak nar da ni..da..TC!

MySpace 

Sunday, September 5, 2010

Lemah

Lemah betol aku.ni la masalah dengan sms or comment yang ditulis.i mean written comments.macam kat FB, twitter ke, formspring ke, blog ke..even sms through handphone skali pon.sebab all these things we wrote doesnt always sound like how we want it to sound.sebab ape??simply because they produce no sound!so kadang-kadang satu ayat boleh menjadi either gurauan,tengkingan,jeritan,luahan tanpa perasaan atau mungkin sekadar mumbling..

There are two important things yang maen peranan dalam menentukan maksud thing u wrote.first is tanda-tanda yang kite letak tu...(what we called it eh??)Haha..mane nak ingat da lame tinggal kot subject BM.Ala noktah koma tanda seru dan sebagainye tu..if we put tanda seru thats mean maybe menjerit atau tinggikan suara.tapi it doesnt always help.Intonasi bacaan.Thats the second important part of a written sentences.sebab kalau letak tanda-tanda yang betol pon tapi orang yang membaca tu bace dengan nada yang salah then maksud die tak semestinya same macam yang kite maksudkan..

Hmm why am i talking about this thing?Sebab it happened just now!Okay ni bukan aku point kat kes tadi je..sebab da banyak kali da berlaku pon.aku ni lak jenis ade je nak tulis kalau orang da comment (tamo kalah!haha).yela aku maksud laen pastu jadi laen.sebab intonasi kite bace a sentence tu buat ayat tu jadi berbagai maksud.ayat ada tanda seru boleh jadi marah menjerit boleh jadi jugak bersemangat dan excited..hmm..susah dijelaskan.korang paham kan?

Okaylah.the point is aku sebenarnye nak mintak maaf kat orang yang berkenaan.aku tadela marah tadi.aku pon gurau cume tak letak sign senyum atau haha hoho hihi hehe tu sume..tapi leh jadi len lak maksud die.adoi..kesian aku..disalah ertikan.saye harap orang berkenaan tau saye tiada maksud nak emo atau jadi terlalu SERIOUS. serious tu bukan aku.gile ke pacak serious.mane ade.bukan aku tu.aku kan slalu gelak-gelak.gelak-gelak senyum-senyum tu buat aku rase tenang walaupon dalam worst case situation..hmm cam da panjang merepek.k la again sorry to orang-orang yang berkenaan.dan senang cerita including everybodyla.da nak raye so aku mintak maaf jela kat semua orang.chill keh.senyum=)                                                                                        
                                                                                                  
MySpaceMySpace

Wednesday, September 1, 2010

ntah nak kate ape..

Ok aku tak taw nak post ape.dan aku sedang duk kat bilik hotel sambil tunggu waktu berbuka.tadi aku pegi check IPD Hulu Selangor.Agak menarik jugakla visit kat sini.cumanya bangunan ni uzur sangat.klasik.bangunan tahun 1948 katekan..siap ade kesan tembakan komunis kat main building dia lagi..tapi encik yang follow aku tu hari ni sarjan kot (aku mane taw pangkat polis..askar aku tawla..) baik gile dowh..cam baik yang terlalu..ada paham?mengapa aku kate die baik?ha tu aku malas cerita..just baikla.ready to spend time for other and willing to help in any circumstances.up to willing to let u borrow his car!hmm so masih ada orang baikla kat dunia ni..ingat semua orang da jadi macam aku..

ape lagi nak cerite?ntah.aku ni straight forward.very outspoken.tak berlapik.dan mungkin jugak tak memikirkan perasaan orang lain..hmm ok things to be explain here might hurt somebody's feeling.umm nak cakap ke tanak eh?hmm..xpela..len kalila aku cakap.sekarang ni aku nak pegi bazaar!

(Nila namenye post tade tujuan)
MySpace

Thursday, August 26, 2010

I Quit

I want to stop all this nonsense.I want to be back as usual.I want to live normal.Things i did lately is wrong.Somebody are making fun out of me.Its not fun anymore when I realize the fact that I am revealing how stupid i am to other people.I am not that easy to be manipulated.am i?I wish things are not as ugly as i thought it is.I wish it went well as i planned it to be.But im expecting to much out of it.My mistake, my fault.

Moral of the story:
Being nice and nice is two different things.Do not fall for this.

Wednesday, August 25, 2010

Is it stupid to be stupid for a while?

is it to much if i say

"i wish i could be single again"

and being rejected once again.i dunno why i like the feeling of being lonely, unwanted and rejected.it makes me sad.and i love to feel sad and emotional.it makes me cry.and i love crying.

i dunno..is this another transition for my life?

Sunday, August 22, 2010

Minggu-minggu akhir..

Assalamualaikum wbt :-)

Rajin lak nak update blog ni..haha.aku kat opis nih.Tengah siapkan report.wallah rajen lak aku.almaklumla nak meninggalkan kompeni.kenela berusaha lebih sikit.lagipun da masuk bulan ketiga kerja ni aku rasa aku expert sikit kerja ni.sebenarnya senang je tapi kena rajin je.kalau jenis yang suka bertangguh macam masa study dulu memang tak siapla jawabnye report tu..Btw korang dah tau ke aku nak pindah kerja ni?Aku da accept offer dari Perodua Sales Sdn. Bhd...Tapi start lambat lagi.lepas raya..20 september ni..so sekarang aku nak settle down dengan kompeni ni.siapkan kerja aku, cari pengganti aku, pastu ajar dia sikit2.lepas raya maybe aku tak masuk dah kot.bergantung kepada pihak kompeni la..

Kenapa aku nak tukar kerja?Firstly for sure sebab job aku sekarang ni temporary je.So aku kenalah cari kerjaya yang tetap dan menjamin masa depan aku. aku perlukan kerjaya yang boleh develop. mean ada peluang naik gaji, peluang naik pangkat dan peluang tambah ilmu. Job sekarang macam tak berkembang.benda same je tiap kali.dan aku rase aku da dapat cukup ilmu tentang job aku sekarang. yes masa memang flexible.tapi masa muda nila nak kerja keras..da tua mana larat.masa tu barulah aku betul-betul perlukan masa kerja yang flexible..Selain career development adela jugak some other small annoying things happened yang bikin aku malas da nak terus kat tempat kerja aku sekarang ni.ni pendapat peribadila.tentang tempat kerja aku rase ok je.HR aku ok..kawan-kawan ok.groupmate in term of berkawan ok.tapi in term of kerja aku rase diorang kene improve.yes aku pon ade jugak slack dan kerja aku mungkin ringan sikit dari diorang (mungkin).cumanya aku rasa agak terkilan sebab group aku sentiasa lambat hantar report..asyik cakap aku rase hari ni aku siapkan ni ni ni..tapi tak siap pon.kalo tak cukup tangan mintak tolong.aku tolong mane yang aku mampu.hm tapi tu masalah kecik je.yang penting kerja aku siap sudah...lambat tu asal tak blame aku then its ok..actually aku sangat neutral dalam hal ni.kalo boleh aku nak kami sam-sama senang sebab report da siap.tapi malangnya sayik lambat je.motivasi kerja aku menurun kalau terus macam tu.nah sekarang aku dah nak berenti so abes cerita.kita semua hepi.


Saturday, August 14, 2010

Kisah Terbaru..

Salam..huu lama gila tak hapdate.malam ni lak marathon takleh tidok..tula siang tadi pi bantai tidok sampai tak ingat..dua minggu yang berlalu ni agak banyak cerita sebenarnya.tapi aku tadak masa nak cerita kat hangpa semua.bukan apa.aku malas nak menaip.kena pulak kerja bertimbun-timbun..

2 minggu lepas aku pi interview yang pertama dalam sejarah hidop aku..(interview yang betoi-betoi).PROTON.tu dia nama bukan main gah lagi.interview kat Hotel Summit kat Subang Jaya.pagi-pagi lagi aku dah siap ensem-ensem nak pi interview.pi naik moto ja...(bila masa aku ada kereta?)..ikot highway kesas pastu sampai sana.dipendekkan cerita aku pon ambik IQ test dan berjaa melepasinya dengan hensem sekali.pastu ade lak screening dengan HR.malangnya bila aku cerita minat aku time tula akak hr tu kata department yang matching dengan minat aku tu tadak kosong..so kesimpulannya aku balik dengan tadak keja dari PROTON hari tu..oleh itu aku pon meneruskan kehidupan dengan mengecheck bangunan seperti biasa.

dan minggu lepas pula aku pegi interview dengan PERODUA...sales sdn bhd..haha.harun nak masuk perodua manufacturing tadak kosong lak.layan kan jela.interview dia buat konsep ala-ala akademi fantasia kat hotel blue wave.hoho merasa jugak aku tidok kat blue wave.dan sekali lagi dipendekkan cerita aku berjaya melepasi 3 hari saringan tu dan dapat la interview final.berdasarkan prestasi semasa aku selama 3 hari tu bolehla dikatakan peluang agak cerah untuk dapat jadi management trainee perodua..program ni sebenarnya bukan minat aku..tapi piki punya piki aku rasa bedal jela...mana taw luck aku dalam bidang ni..kalau dia offfer aku kena training 6 bulan pastu kontrak 3 tahun dengan perodua salaes..lantakla..layankan...

dan untuok pengetahuan anda jugak kerja check bangunan aku menjadi semakin menyakitkan hati bila aku terpaksa check FRIM.FRIM tu macam satu kampung taw dak.dah la banyak bangunan banyak department.tiap kali masuk department tu suma kena terangkan kami sapa tujuan apa.camni mamposla aku...keadaan ni menimbulkan perasaan nak berenti kerja yang makin membuak-buak plak..haha..bengong.bukan aku tak dapat terima cabaran.tapi ini sudah melebihi tahap keupayaan aku dan kadar gaji yang dibayar kepada kami ni...

apa-apa pon aku rasa i have to move on.dan aku nekad kalo pape peluang yang datang lepas ni aku grab ja.nak cari kerja lain lak.boring dah check bangunan dan tak siap report...

Sunday, July 11, 2010

UiTM Dihatiku

Assalamualaikum.semalam time buat report inspection aku terjumpe sesuatu kat net ni.ade lak sorang mamat sangap publisiti post cakap UiTM universiti sampah.adoiyai..apeke bengap sangat mamat tu.dala post kat FB die lak tu.die ingat facebook die tu die sorang bole bukak agaknye.nila contoh mamat2 sucker yang aku paling menyampah.depan awek akula paling macho bergaya tapi flush tak pandai.eh ape kaitan??haha..

zaman UiTM aku dah berakhir.tapi hati aku membara jugak la kan tengok post mamat gile glamour ni.aku rase kalo budak2 UiTM jumpe mamat ni mau pecah jugakla muke die.aku pon nak jugak pecahkan muke mamat UKM ni.kalo ko tengok mamat ni die ni lehla aku kategorikan mamat kampung poyo mcam dak town, gile publisiti, tiada bakat sukan, tidak berani join ROTU, dan hanya berlagak macho depan pompuan (tapi  gagal), lembik.senang kate loserla. beringus lagik.ape ingat ko datang dari UM UKM ko keluar pasti dapat kerje??setakat nak kerja basuh pinggan kat kedai mamak bole ar.tu pon kalau die nak ambik melayu..ko kalau da berjaya kerja dan stabil barula leh cakap besar sikit.tu pon ntah2 ko kene band jugak.bengap nak mampos ko ni.aku rase ko mesti tukang sapu kat UKM tu ka?ko tak puas ati sebab Indon cleaner kan UiTM gaji lagi tinggi dari kau kan..okla ni aku post ape die cakap kat FB die.sure name die memang femes satu malaya sekarang ni.die dah mintak maaf pon.tapi ala takkan maaf je kot..haha..kurang2 kene due tige das baru fair kan.baru tangan tu ketar2 sikit laen kali nak type pape kat FB kan..hehe.


ni muke mamat tu ye.kalo jumpe kat tepi2 jalan tu kasila due tige das penumbuk ke penerajang padu maut ke..aku nak bayar tak mampula..tapi kalau korang perlukan punch bag maka ini adalah peluang keemasan anda!ni muke 'ensem' mamat tu.haha busted:

haha cam lauk kan muke mamat ni.patot otak kecik.apalagi kasi cukup2!!sebarkan ke seluruh umat UiTM!!!hidop Hell Engine!!wohoo tibe2 semangat engine aku membuak2.kene post muke mamat ni kat blog hell engine ni.kasi otai2 hell engine taw kesah die.hehe.okla MOHD SAIFUL IZAN..aku rase ko better extend lagi satu sem la.nyorok jauh2 kat ceruk rantau.selagi ko duk lembah klang ni maka tak selamatla ko.ni saranan aku ni.untuk menyelamatkan ko jugak.yela aku take care sal kau mangkuk..haha.owh btw die da mintak maaf.tapi maaf tidak mampu membantu anda dikala ini.. haha (banyaknye gelak ketawa aku)..okla menyampah lak post sal mamat bengap ni.pandai2 korangla dol..caloo.. ;)

Friday, July 9, 2010

Sotong buat lagi.


Germany vs Spain
spain menang die kate.nah betol memang spain menang 1 - 0 hasil jaringan carlos puyol.veteren tu..hehe..sotong oh sotong..

Sunday, July 4, 2010

Ini sotong bukan sebarang sotong.

Sotong.Ape yang hebat sangat tentang seekor sotong?ye die ade banyak tentacles dan boleh pancut dakwat hitam.dan die kawan baik spongebob.so pehal die kene masuk dalam blog aku ni?

Encik Squidward

Tapi ade seekor sotong kat german ni da mengganggu kempen piala dunia aku kali ni.sebab die ade kuasa psychic.nak taw ape die buat?nah bace ni:

An octopus with possible psychic powers, who has correctly picked the winner of Germany's four World Cup matches so far, on Tuesday tipped Germany to beat Argentina in their World Cup quarter-final match on Saturday.

Paul, a two-year-old octopus born in England now living in a German aquarium, has a 100-percent winning streak at the World Cup -- and even accurately predicted Serbia would beat Germany in their Group D match-up earlier in the tournament.

The eight-legged octopus, a denizen of Sea Life in the western town of Oberhausen, has turned into a celebrity oracle for getting all four picks right so far -- including last Sunday's elimination round match when Germany beat England.

On Tuesday, Paul once again was given the choice of picking food from two different plastic containers lowered into his tank -- one with an Argentine flag on it and one with a German flag.

The container Paul opens first is seen as his pick. Paul moved cautiously and spent about 45 minutes mulling his decision before eating the food in the box with the German flag -- suggesting a hard-fought win in extra time or even penalties.

Last week Paul ignored the England container and quickly went for the container with the Germany flag -- which was taken as a hint that Germany would win a decisive victory

"It took Paul a really long time to make up his mind today for the Argentina-Germany match," said Sea Life spokeswoman Tanja Munzig. "Even after he opened the Germany container it took him a while to go in and eat the clam."

Munzig said, by contrast, it took Paul only seconds to decide before the England match to go for the Germany container.

"That it took him so long to make up his mind suggests it'll be a very tense match against Argentina that won't be decided until the very end -- maybe not even until penalties," she said.

Munzig also denied any suggestion the containers were rigged. The morsel of food is identical and the containers are lined up in the same order as FIFA. Argentina was on the left side on Tuesday (because the match is Argentina-Germany) whereas England was on the right last week (Germany-England).

"There are no tricks, the food is the same and everything in the two containers is the same except for the flags," she said.

So how does Paul do it?

"That's his secret," she said.
Paul (bukan Paul Moss)



Agak sengal jugakla binatang ni kan.bukan bodoh-bodoh alang cam Squidward.Pandai lak die tilik.Semua game german main die predict betul!

GERMAN VS  AUSTRALIA
4                  0
GERMAN VS SERBIA
0                 1
GERMAN VS GHANA
1                 0
GERMAN VS ENGLAND
4                 1
GERMAN VS ARGENTINA
4                 0
Semua prediction sotong ni betol plak tu.aku rase pasni harge sotong akan naik sebab semua kaki judi beli sotong.Apepun ade aku kesah argentina kalah??baek aku piki pasal ninja haha.Ninja?Hoh tu cite laen.okla nak pegi pasar jap ni.nak beli sotong..


Thursday, July 1, 2010

Google Translator Yang Lucah

Haha hadoi saketla perot gelak bile aku translate blog aku ni ke bahasa inggeris gune google translator.Memang cam haram j betol..ntahape-hape die punye translation.Nak tengok cane?ni ha..

Original Version:

Sebenarnya sebolehnya aku tak nak kblog aku ni ada bahan lucah.tapi aku nak jugak cuba post benda-benda lucah cam blog tuttt yang sampai kene band satu malaysia tu.Aku harap follower2 aku tak lari lepas ni.dan harap jugak follower aku tak bertambah terlalu drastik sbb post lucah ni.Takot nanti aku tak sempat nak beramah mesra dengan korang sebab dah ramai sangat.hehe=P


Cube bace translation die ni:


Actually I hate I do not want my kblog lucah.tapi I want to have a try jugak post obscene things coming cam kene tuttt blog a singapore band tu.Aku hope I will not run past follower2 ni.dan jugak follower hope I will not grow too drastic follows I will post pornographic ni.Takot did not manage to catch my CD because many sangat.hehe = P


Korang prasan tak part yang paling bangang dalam text tu? Translation Malaysia ke bahasa inggeris oleh google translator is

MALAYSIA = SINGAPORE!!! 
MySpace


Mane ko belaja ni mangkok??Sengal sunggoh.

Wednesday, June 30, 2010

Post lucah pertama blog aku..Gambar Ariel Peterporn dan Luna Maya..

Sebenarnya sebolehnya aku tak nak kblog aku ni ada bahan lucah.tapi aku nak jugak cuba post benda-benda lucah cam blog tuttt yang sampai kene band satu malaysia tu.Aku harap follower2 aku tak lari lepas ni.dan harap jugak follower aku tak bertambah terlalu drastik sbb post lucah ni.Takot nanti aku tak sempat nak beramah mesra dengan korang sebab dah ramai sangat.hehe=P

Ok la papepun korang layan jela gambar ni.Aku yakin ni bukan superimpose atau teknik komputer.konpem memang ariel dengan luna...

-
-
-
-
-
-

-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Ariel dan Luna

maafkan kami penunggu gua..

Life..

Dah 1 bulan jadi inspector.naik muntah tengok fire precaution system dan BCMAS.Keje rileks je.Tapi im looking for a better career.that offers me more choices and enable me to make use of my true capabilities.wah cam jawapan untuk interview session lak.thinking of working offshore.why?simply because i want to make a lot of money.it wont be permanent.maybe 2 or 3 years.gather resources yang perlu.dan balik ke darat find a real work.(as if working offshore isnt a real work lak kan)so sekarang tengah giat mencari lubang dan kontek orang-orang yang berkenaan.



And now im thinking of getting married.Ahh maybe most of us might think better to gather resources dulu.beli rumah kereta etc.for me, yes thats true.typically true.I used to think like that.tapi sekarang after a few discussion with my gf i decided to make it as soon as possible.


"nak bagi anak dare orang makan pasir?"

Satu masa dulu mungkin soalan ni relevan kat lelaki-lelaki yang mahu kawen awal.sekarang it hardly applied.the reason is nowadays women work.they dont stay at home while you are the only one who find all the money.

"bina hidup dulu.beli kereta, rumah, hantar mak ayah pegi haji"

Sound ambitious kan?yeah.so adakah those who had early marriage tak ambitious.no.they are.cume methods and approaches kite lain.Yes we need to build our life, especially after we finished our study.for those yang single mingle dan masih tiada yang berkenan dihati atau mungkin masih tiada jodoh (asyik kene reject/xberani nak approach women), thinking to build their life first is a way to deny or to make them forget that they are actually single.Ok no offense.aku rase itu cara yang bagus untuk buat kau lupe yang kau sebenarnya nakkan seseorang dalam hidup kau.sibukkan diri cari harta dunia dan akhirat.

But for me, dan individu-individu lain yang dah ada steady gf its better to work our life together.yelah kau boleh kate aku nak bina hidup dulu.kite tak payah kawen lagi, kite couple je dulu kat awek kau.tapi mampu ke kau tahan godaan-godaan syaitan dan nafsu kalau dah hari-hari kau berkepit dengan awek kau?Lainla kau imam muda Astro mungkin aku boleh consider.mungkin.Godaan tu maksud aku bukan kau buat sex dengan awek kau je (ups tlebey sudey =P ), bagi yang kunun-kunun baik pegang tangan je..pegang tangan tak maksiat ke?Please let me know sikit.yela aku tak dapat A pendidikan islam SPM dulu mungkin aku missed bab pegang tangan ni dulu..kalau pegang tangan.yang lebeh lagi?

"saye peluk je tapi tak sentuh pun kulit"

wah hebat!!kau pandai (wateve...).Ok back to cerita kawen tadi.bina hidup berdua kan boleh.start lah perlahan-lahan.cuma kepada lelaki yang belum bekerja tapi nak kawen dengan menggunakan alasan we can build our life together aku nak cakap 

"you sucks man."

Kamonla.building life together is if you both da ada income.tade rumah tade kereta and other essential need is ok.but u must have jobs.kalau salah sorang yang ada keje tu is the man its ok.tapi kalau women u better quit thinking of kawenla.

Eh panjang lak bebel sal kawen ni.the point is im now tengah kumpul resources nak kawen.excluding that house and car yang most of us might think.maybe another 2 or 3 years.kalau dapat keje offshore then maybe setahun lagi.hahaha...anyway hopefully life goes as plan.dan aku tak lupa kepada DIA.aku takut jugak aku hanyut dengan mengejar dunia ni.harap2 kita semua pun tak lupa kat DIA.chow.Assalamualaikum wbt =)


Friday, June 25, 2010

Die buat lagi..

Haram sunggoh..
Baru seminggu dah rakai balik (terkeluaq bahasa banjar aku)
CBR oh CBR janganlah begini..kalau kos membaiki ko dua tiga posen aku tak heran..ni makan ratus-ratus hengget.Derita aku minggu lepas pon tak hilang lagi..Masih Aku Terasa (nahh kuar lak tajuk lagu..)Kalo macam ni ade harapan aku gantikan CBR tu dengan bini muda..

Saturday, June 19, 2010

Perasaan pelik

Nape ek rase cam pelik bile...hmm..when im starting to use english u know what it mean.
MySpace

Thursday, June 17, 2010

CBR oh CBR..

CBR 150 R. Ni bukan nama robot.Atau kod bangunan yang aku nak inspect esok.Tapi tu motor aku.  Motor tu warna biru. Berjenama Honda. Ingat Honda ye, bukan Demak atau Nitro. So memang terbukti ketahanan dan prestasinya. Tapi orang kate kalo da sampai masanya dia nak rosak rosak jugak.Even aku pakai Bimmer (BMW) sekalipun. 2 minggu yang terakhir ni CBR aku tu betol2 da merajuk dengan aku.Bermula dengan rantai yang kendur.Kemudian rantai slip.Kemudian sporket jadi tajam.Ok fine da sampai masa nak tukar sporket.So aku tukar sporket standard yang masih aku simpan.Size 44 compare to size 42 yang da haus tu.The aku pakai rase okla.Cume bising sikit.Tapi tak lame lepas tu power aku lost.Enjin mengaum tapi pick up, power tade.Hah?Pekejadahnye motor aku ni?Aku cuba berfikiran positive.Hmm ni sebab setting rantai ni..(padahal dalam hati aku duk kate clutch ada problem).Tapi aku fikir sporket jugak sebab nak save duit konon.

Bingung.Dan perasaan masa naik Z dulu datang balik.Nak bawak motor pon da tak selera.Parking je kat bawah.Nasib baik aku pergi kerja naik kereta so memang motor tu hari2 berehat kat bawah umah flat 6 tingkat aku tu..

Tapi masalahnya i have to face this.Sebab hati aku tak tenang kalau harta paling aku sayang dalam hidup aku  tersadai macam tu je.So last Saturday (12 JUN) aku pergi Honda 4S kat Seksyen 17.Kedai ni okla.Leh buat motor aku.Tapi penipu jugak.Banyak main harga.Disebabkan nak save duit aku stick dengan positive mind aku.Tukar sporket.Belakang ingat nak masuk balik 42 sebab dah biasa.Tapi kedai tu sengal.Barang tade tapi tayar da tercabut.Aku leh je suh die pasang balik.Tapi piki alang-alang.So akhirnya jadi 15-43.Berbanding yang aku nak 15-42 dan standard 15-44.Okla jugak.Leh try setting baru.Harga agak mencabar jiwa dan raga jugak.

RM90

Tapi nampaknya firasat aku betul.Its not sprocket, but it is clutch plate.The grip isn't there anymore.Bawak balik dan bertenang seketika...

Dan akhirnya setelah berfikir secukup rasa semalam Selasa (15 JUN) ~ lepas berhari-hari tak lalu makan, tido tak lena, mandi tak basah dan sebagainya aku nekad.Aku mesti hantar CBR pegi jumpe pakar.Dan setelah survey, kajian dan soal jawab aku decide nak anta kat Lindungan Motor dekat dengan Bandar Sunway..Tu seme cadangan dari sorang brader CBR gak.Ala budak forum ..Tapi pagi hari tu aku buat lagi further survey.Call otai sane call senior sini..yela CBR ni bukan leh anta sebarangan kedai.Bukan cam Cepai..leh anta bengkel kampung je..3 jam gak aku bersoal jawab dengan sorang lagi brader CBR. Kay name die.Akhirnye tukar plan.Anta dekat Bifrost Motor kat Seri Kembangan.Aku dala tataw jalan.nasib baik ade GPS company bagi pinjam..haha...



Hehe..so hari tu aku pegi berpandukan Abang Garmin (GPS).Lame gak kat sane.Petang kul 3 baru aku sampai umah.Tau kene brape?Tukar minyak enjin + tukar coolant + tukar 4xClutch plate.

RM 130

Rase cam nak nangis je bile piki balik.hadoi..duit..cam air mengalir..tapi CBR da okla.Tenang sikit hati aku.Pasni harap-harap janganla ko wat perangai lagi wahai CBR.Kejam tul..huhu.Hmm..ape pun nila hidup.CBR ni part of aku punye hidup so nak tak nak kene hadap jugak.Anyway kalo korang ade harta korang sayangila harta tu.Belai die elok-elok.Aku ni nak dapat harta susah, semua kena ikhtiar sendiri.lainla yang mak bapak bagi semua.Ambik lesen parent bagi duit, pakai moto parent bagi duit, beli kereta parent bagi duit..tak cam aku.Semua yang aku nak aku kena usaha sendiri..Anyway tu rezeki korang.Bersyukurla kalau korang macam yang aku cakap tu..wah panjangnye bebel pasal CBR.Cukupla kot...Sebelum aku balh nak bagi korang tengok cbr aku sekali lagi hahaha...enjoy..


Saje bagi gambar kecik..sebab CBR aku kecik..kalo aku pakai CBR 1000 aku letak gambar besar-besar..haha..da...


Tuesday, June 15, 2010

Nak aku cakap kasar dengan kau?

Malam ni aku tengah online buat report inspection sekolah SK Taman bukit Indah Ampang.Internet connection slow gile.tapi aku tade complaint.Yela internet ni pon aku pinjam.Nak komplen??Xbersyukur.Dahla tu aplikasi BCMAS JKR ni slow respon die.Makin malas aku rase.

Aku perasan kau online.Ntah saje tangan aku gtal nak click YM kau.Bukan aku selalu YM pon.Tapi saje je nak bertanya khabar.Yela dah lama tak dengar cerita kau.Ntah hidup ntah mati.Kerja ke tanam anggur.Ke jual body kat area mak nyah kat JB nun.Pesal aku menyibuk pasal kau ni?Sebab dulu aku penah minat kat kau.Sejak aku darjah 6.Sampai aku tingkatan 5.Even masa matrik aku dengan selamba usya kau walaupon aku berkapel dengan kawan kau sendiri.Sampai macam tu?

Kita ni macam tak dapat dipisahkan.Cuba kira berapa lama kita bersama?Dari darjah satu.Sampai kita sama-sama kat menara gading.Kebetulan semuanya tempat yang sama kalau tak sekelas pun.Dulu aku gilakan kau.Aku buat benda-benda pelik dalam hidup aku sebab kau.Tapi kau student skema, baik dan teratur.Aku ni?Aku natural.dan straight to the point.Very out spoken.Ala dulu pun kau penah suka kat aku.Walaupun kau kata tu zaman budak-budak.Tapi suka tu ade.Dan ntah bila suka tu hilang.Aku tak tau.Sebab kau skema.Tapi aku tak penah nak marah-marah.Cakap kasar kat kau.Walaupun kau kadang-kadang buat aku sakit jiwa.Paling kuat pun aku tumbuk tanah.Sakit oo tangan aku.Sampai matrik pun aku selalu sakitkan tangan aku.Sekarang takla.Sekarang aku tukar method lain.Cane?Rahsia..haha.

Cuba kau ingat.Penah tak aku tengking kau ke.Sound direct kat kau kate KAU SKEMA NAK MAMPOS, POYO, DAN HIPOKRIT!!Pernah?Ha ni aku nak bagitau sekarang.KAU SKEMA DAN HIPOKRIT.Poyo tu x kot.Dulu time aku terkejar-kejar kau kau buat bodo je.Bikin sakit hati aku je.Tapi aku layan je.Sekarang ade aku kesah??Aku buzz kau nak tanye khabar tanya kau kat mane sihat ke buat ape.Kau nak berahsia lagi??Poyo je kau.Camla aku nak usha kau.Wei kamonla.Kate kite kawan.Pehal ko takut sangat aku taw location kau.Cam ade effect dalam hidup kau je.

Huh.dah la.Kau nak buat ape ke.lantak kau la.Malas aku nak layan kau.Kau ingat dulu aku suke kau aku takle ckap kasar dengan kau?Ni aku nak cakap sikit.PEGI MAMPOS!Hah tentu tragis kan bile sorang gadis skema kene sound camtu.NAh sekali lagi.INGAT DAH BAGUS??Tu je.Selamat malam.

Thursday, June 10, 2010

Cakap sejuta kali pon tade gune.

Da kul 12.39am.Aku buat pe?Ni ha tengah kucar kacir.Kacau bilau.Sebenarnya aku tengah nak siapkan kerja aku.Plannya aku nak key in data kat software system JKR malam ni.Tapi baru buat brape patah mate aku da ngantuk.Akhirnye aku buat keputusan tido dulula.Sok aku nak wat sebab sok aku keje dari umah je.Tapi golek punye golek.Pejam punye pejam still tiada kesan positive.Lampu yang aku da tutup aku bukak balik.Sebab hati aku tak tenang slagi aku tak siapkan sesuatu...

Bukak PC screen mega aku ni pastu bukak BCMAS.Tapi dalam mase same bukak tab baru untuk Facebook.Entah macamana aku terbuka blog seseorang.K******.Die ni sape?Kawan aku dulu masa skola.Lelaki la.Bukan pompuan...Ntah.Jujurnya aku tak pernah tahu yang dia ni (dan kawan2 dia - kat skola dan hostel) pernah anggap aku kawan atau tak.Ntah.Jauh di sudut hati aku aku rase they are faking their feeling towards me.Layan pon ala kadar je.Walaupon sekelas untuk subjek LK.


  • Mereka semua benci saya.MEREKA SEMUA.Itu pe yang ada dalam fikiran saya.

    Sebab apa?Sebab aku menjadi diri aku.Aku tau.Mereka melabel aku dengan pelbagai gelaran.Ntah.Sebab tu aku mula belajar menangis sendirian ketika aku Form 5.Ya.Dulu aku suka menangis.Aku dapat rasakan satu ketenangan bila air mata aku menitis.



    Balik kepada cerita blog dia.Sekarang he is completely not my friend.Sebab?Sebab kesilapan paling besar dalam hidup aku la..kisah penyesalan aku dulu.Kisah tu terlalu peribadi.Sebenarnya kisah tu tiada kaitan pon dengan dia.Tapi ada kaitan dengan sahabat?kekasih? dia sekarang.

    Aku da lakukan sesuatu yang memberi kesan kepada sahabat dia tu.So dia pon fuck aku juga.OK.Memang aku akui aku bersalah.Dan cakap sejuta kali pon tak guna.Sebab memang terang aku yang salah.Ntah.Apa yang ada dalam otak aku masa tu.Walaupon dah bertahun benda ni terjadi tapi aku tetap rasa bersalah.Tapi da terlambat.Apa aku le wat?Bunuh diri pon tade makne.So aku try hidup secara normal.Hakikatnya aku rasa bersalah.Tapi again.Nothing I can do.Sebab benda ni dah terjadi dan tiada cara untuk aku memperbaiki keadaan lagi.Kalau motor rosak lehla dibaiki.Ni tidak.Ni soal perkara yang dah terjadi.Tak boleh diundir lagi.

    Kepada insan berkenaan tiada apa yang aku boleh buat.Selain maaf untuk kesekian kalinya.Aku tiada niat.Dan aku juga tiada penjelasan.Hanya aku yang tahu apa yang aku rasa.Tapi hanya kau yang menghadapi kesannya.Salah aku.Benar.Aku terlalu muda dan bodoh ketika itu.

    Sebenarnya aku terjumpa blog orang yang aku maksudkan tu.E*** N******.E*** tiada apa yang aku dapat buat sekarang.Walaupun kisah ni dah bertahun.Ntah.Sekarang ni aku begini.Kau begitu.Kita da ada life yang berbeza.Glad to hear kau berubah.I mean aku xbagus.Religiously.Tapi kau berubah sedikit daripada apa yang aku kenal dulu in term of that matter.Tapi kau masih dengan Padini, kasut, movie, joli2, sweater,vacation, hadiah mahal, life anak orang kaya -  perkara yang aku xnak lakukan sekarang.Atau mungkin sampai bila2.Mengarut.Aku ukur baju di badan sendiri.Aku tak mampu.Maafkan aku.Terus terang itu salah satu sebab.Sebab lain biar aku sendiri yang tahu.

    Dunia ni kecik kan?Pusing2 kat situ balik.Sekarang kat tempat kerja aku pon tetiba ada orang yang ada kaitan dengan kau.Ahh.Sebenarnya xjadi masalah pon.Tapi mengingatkan aku tentang kesilapan bodoh aku tu.Hmm..

    BCMAS??!!Da lebih 2 jam.Satu pon aku tak key in lagi.Apa aku buat ni....

    Friday, June 4, 2010

    Kerje

    Haha sekian lame xpost.Bz beb..check fire extinguisher..check hose reel..pump dan segale..owh btw lupenak bagitau.Aku da keje.The last Rabu dan Khamis aku check sekolah menengah kat tettt (untuk menjaga nama baik sekolah tersebut) di Shah Alam.And shockly (pada akula) sekolah sekarang is in even worst condition compare to zaman aku skola dulu!Maksud aku in term of fire fighting equipmenst and other facilities tu kire okla rosak.sebab xmaintain. tapi pintu berlubang, dinding berconteng dan macam2 lagila...bertambah jugakla perbendaharaan kata aku bile bace wall grafitti budak2 ni.

    Yang menyedihkan aku tengok profession perguruan ni semakin mencabar dalam situasi negara semakin maju ni.Aku tengok cikgu dok mengajar dalam kelas terjerit2, budak2 le buat bodo je kat blakang.Nampak lak abang ensem dengan akak cun tengah check skola difeewitnye plak depan cikgu..sunggoh kuang ajar budak2 tersebut.Cikgu lak selambe je dilayan macam kawan2 seusia dengan diorang ni.Padahal cikgu2 ni da dikire senior even kepada aku.Huh!Tentu kecewa mak bapak kalo tau perangai anak2 diorang kat skolah.Tu baru skola menengah.Kalo da abes SPM canela agaknye.Aku bukan prejudis kat budak bandar, tapi hakikatnya aku bersekolah kat area rural (walaupon penah skolah St John seminggu). So berdasarkan  pemerhatian aku student kat tempat aku lebih bermoral dari budak2 skola tuttt tu. Hmm..macamanapun aku rase zaman sekarang ni same je.Kampung atau bandar kalau salah didikan, terdedah pada influences yang tak baik maka hasilnya adalah hancoo..

    Ahh persetankan masalah ni. Tu bukan core biz aku.Sekarang tugas aku inspect building tu.Yela sekarang aku da dewasa.Sekarang aku perlu menyara hidup aku sendiri.Sedar tak sedar sekarang aku perlu menyara diri aku sendiri.Ye memang benar, kebanyakkan masa semasa aku belajar pon aku menanggung diri sendiri menggunakan duit ptptn dan elaun navy.Tapi sekarang aku totally on my own.macam tak caye kan.Rase macam baru semalam aku sedang bermain riang kat Felda Selendang Satu.Minggu depan da nak start inspect luar Shah Alam. I just luv the job and all the people yang same2 dgn aku skrg. Hidup building inspector!!!

    MySpace

    Saturday, May 22, 2010

    Mencarut Dalam Hati

    Hmm..ok bunyi cam tajuk lagu Ungu: Cinta Dalam Hati.Tapi ni even worst dari perasaan cinta betepuk sebelah tangan keh. Boleh aku mula mencarut sekarang? Sengal sekali 2 minggu yang baru berlalu ni. Membuatkan aku mahu mencarut sepuas-puasnya. Ok itu salah.Sepatutnya aku istighfar.Astagfirullah..(sejukkan hati).Kurang hasam betol nasib aku lately!! (Tercarut juga akhirnya)..

    Nak aku ceritakan?

    Pertama: FYP aku belum diberi marks.Supervisor aku pegi tabligh dan xdapat dihubungi.TERBAEKKK!!!!!
    MySpace


    Kedua: Engineer PROTON xmo masuk umah aku.TERBAEKKK!!!!!
    MySpace


    Ketiga: Aku tade duet nak bayar sewa rumah.TERBAEK!!!!!
    MySpace


    Keempat:Duit motor tak bayar lagi bulan ni.TERBAEKKKK!!!!
    MySpace


    Kelima:Adik aku suh beli netbook tapi tergune duet tu.LAGI BAEKKK!!!!!
    MySpace


    Keenam:Kerja yang tetap maseh tiade.
    MySpace


    Ok sebenarnye banyak lagi nasib malang yang menimpa.tapi takpa aku rahsiakan dalam hati aku.so sekarang ni aku tengah mencarut dalam hati.Whats next?Bunuh diri? Rase cam sial..





    Saturday, May 8, 2010

    Sekali lagi?

    Ntahla.Aku banyak rahsia.Rahsia tentang diri aku.Dan rahsia tentang orang lain.Aku flexible.Aku jarang tetapkan benda ni aku tak nak benda ni aku nak benda tu aku suka benda tu aku tak suka.Unpredictable?Mungkin.Aku bertindak ikut mood.Moody?Tak.Aku tak moody.Cuma sukar dijangka. Kelebihan aku kadang-kadang aku pandai mengagak sesuatu perkara based on current situation.Ini bukan forecast.Aku tiada kalkulasi untuk meramal.Tapi lebih kepada prediction yang..fortunately selalu betul.Kadang-kadang orang cakap cerita tu sekerat je.Mungkin dia nak berahsia.Dan aku akan predict the whole story.yang happen to be correct.

    Kenapa aku merepek lagi ni?Mestilah ada sebabnya.Nanti aku sambung.Sekarang aku ada hal nak settle.To be Continued.

    Ok hari ni aku sambung.malangnye aku da tak ingat ape yang aku nak cite..so?habesla kat sini citenye.haha.BTW update terbaru.aku da dapat keje.tapi bukan permanent.ok la sementara aku nak cari keje yang stabil.sok start keje.selasa aku plan nak pergi interview apprentice program Sime Darby.harap-harap adela rezeki aku.kalau dapat yang tu then dah selamat masa depan aku (kembali kepada kelapa sawit!!)haha..tu je nak cite.calo..

    Tuesday, April 27, 2010

    Blog template ade masalah.

    Blag template aku ade masalah sikit.pakai yang ni dulu.nanti aku ejas.skrg ade bnyak keje nak buat.ok calo dulu!

    Sunday, April 25, 2010

    Physco?Aku?

    MySpace
    Arghh!Aku phsyco?Kau gile ke?Kau sedar tak ape yang kau cakap ni?Kisah lame datang lagi..Aku pon tak tau kenapa aku suka sangat ingat kisah lama.2006.Dah empat tahun.Tapi berbekas lagi kesan kesakitan tu.Maafkan aku.Sebab kita baru mula nak berbaik semula.Entah kenapa hari ni aku tersebut lagi kisah tu.Aku sebolehnya tak nak ingat.Tapi sekali lagi otak aku yang salah.Dia yang buat aku teringat kisah ni..

    Pedih.Sakit.Macam terngiang-ngiang lagi suara mamat tu kat telinga aku.Kalau dia ada depan mata aku masa tu mau da pecah muka dia aku kerjakan.Yang kau pon satu.Cara kau tu salah.Sumpah salah!Sumpah.Memang tak patot.Kau disgrace aku.Menjatuhkan maruah aku.Kau malukan aku.Kau tau tak perkataan ego?Kau dah jatuhkan ego dan maruah aku.Hasilnya?Aku tak bercakap selama seminggu.Aku..Aku yang mulut tak pernah diam ni tak bercakap?Mustahil kan?Tapi itulah yang terjadi percaya atau tidak.Kisah kita ni panjang.Kita macam kucing dengan anjing.Kalau tak bergaduh tak sah.Aku cuba jugak baiki keadaan tu.Kadang-kadang aku beralah jugak.Tapi yang satu ni aku tak dapat nak maafkan.bukan aku tak nak.Tapi macam terlalu baik untuk maafkan satu kesalahan yang membabitkan ego aku.Ahh kau mana tahu.Aku hidup dalam dunia yang enhance ego aku.Aku tak la salahkan masa silam atau environment kehidupan aku.

    Susahla nak cakap.Aku rasa selagi aku tak bakar motor atau kereta (should put this kereta word here?yelah kan.. mestila)dia aku tak puas hati.Sebab memang tu yang aku nak buat.Boleh lagi kau nak kata 
    "dia sangat baik"
    MySpace
    WTF?!!!!Ye dia baik.Tak payahlah kau bagitahu aku.Sebab aku memang tak nak tahu pun.Aku suka kawan dengan kau.Kau membantu aku untuk mengenali dunia yang penuh dengan hipokrasi ni.Ahh aku da sejuk dah ni.Tadi aku bukan main panas lagi.Da sejuk ni susah aku nak tulis dah.Dah la.Aku suka kawan dengan kau.Tapi aku tak suka apa yang dah berlaku masa aku tengah teman abang aku pegi pasar kat stadium masa aku part 1 dalam panas terik tu.Ingat.Aku memang berdendam dengan dia.Bukan kau.Aku tak kenal dia.Jangan sampai aku kenal dia.Aku nak kenal dia.Tapi tiada effort ke arah tu.Nasib dia baik.Maaflah kalau rasa aku melampau.Dah.Habis.

    Thursday, April 22, 2010

    Wah da ada respon...

    Nah hambek ko..


    "aku xfhm mksd kolh weh. suke ckp syok sendiri. ntah pape ntah"

    Tu dia respon tipikal yang aku da jangka.Tapi..memangla aku syok sendiri.Sebab ko tak faham.Kalo ko faham mesti ko pon syok.kalo nak syok ramai-ramai pegi Syok.org ye?leh download macam-macam kat sane.Ahhh...ade aku kesah?Benda ni hiburan untuk aku.Aku tak wat seme ni untuk buktikan apa-apa kat sapa-sapa.Sebab kalo aku buat jugak.Ada hidup orang yang akan hancor.Aku da tak mahu lagi.Aku masih rasa bersalah...

    Tuesday, April 20, 2010

    Dunia Sudah Terbalik

    ¡¡¡¡¡¡¡ʞılɐqɹǝʇ ɥɐpns ɐıunp

    ¡ƃuɐƃƃuɐl ƃuɐƃƃunʇ dnpıɥ ʇɐnq dʎɟ ɥɥɥƃɹɐ

    MySpace

    Kisahnya FYP aku sudah tak logik lagi.Bermula dengan masalah fabrikasi.Okay supervisor cakap kita request budget UiTM dan hantar kat kedai untuk fabricate.Settle masalah tu.Tapi timbul masalah lain.Scope project semakin kecil.Kemudian kami pergi site kat Taman Negara.Timbul lagi berbagai masalah.Ini memang masalah yang patut wujud sebenarnya.Sebab tu ade problems statement dalam projek kan?Kemudian timbul masalah parts.Macam mane dengan generator?Ade pulak macam-macam requirement.Last-last beli je ape yang ada mengikut spesifikasi yang logic.Arghhh...kemudian masalah design.Masalah drawing.Berat benda tu.Macam-macam lagi!

    Arghhh aku da nekad.apa nak jadi jadilah!Sekarang aku estimate je berat menatang ni.The rest of analysis itu aku kire.Asalkan aku grad.Pastu kalo nak extend projek ni then proceed aku tak kesah.Yang penting grad!Ahad ni ade satu paper.Kena siap semua tu.Lantaklah apa nak jadi.


    AKU MESTI GRAD SEM NI!
    MySpace