JellyPages.com

Tuesday, April 27, 2010

Blog template ade masalah.

Blag template aku ade masalah sikit.pakai yang ni dulu.nanti aku ejas.skrg ade bnyak keje nak buat.ok calo dulu!

Sunday, April 25, 2010

Physco?Aku?

MySpace
Arghh!Aku phsyco?Kau gile ke?Kau sedar tak ape yang kau cakap ni?Kisah lame datang lagi..Aku pon tak tau kenapa aku suka sangat ingat kisah lama.2006.Dah empat tahun.Tapi berbekas lagi kesan kesakitan tu.Maafkan aku.Sebab kita baru mula nak berbaik semula.Entah kenapa hari ni aku tersebut lagi kisah tu.Aku sebolehnya tak nak ingat.Tapi sekali lagi otak aku yang salah.Dia yang buat aku teringat kisah ni..

Pedih.Sakit.Macam terngiang-ngiang lagi suara mamat tu kat telinga aku.Kalau dia ada depan mata aku masa tu mau da pecah muka dia aku kerjakan.Yang kau pon satu.Cara kau tu salah.Sumpah salah!Sumpah.Memang tak patot.Kau disgrace aku.Menjatuhkan maruah aku.Kau malukan aku.Kau tau tak perkataan ego?Kau dah jatuhkan ego dan maruah aku.Hasilnya?Aku tak bercakap selama seminggu.Aku..Aku yang mulut tak pernah diam ni tak bercakap?Mustahil kan?Tapi itulah yang terjadi percaya atau tidak.Kisah kita ni panjang.Kita macam kucing dengan anjing.Kalau tak bergaduh tak sah.Aku cuba jugak baiki keadaan tu.Kadang-kadang aku beralah jugak.Tapi yang satu ni aku tak dapat nak maafkan.bukan aku tak nak.Tapi macam terlalu baik untuk maafkan satu kesalahan yang membabitkan ego aku.Ahh kau mana tahu.Aku hidup dalam dunia yang enhance ego aku.Aku tak la salahkan masa silam atau environment kehidupan aku.

Susahla nak cakap.Aku rasa selagi aku tak bakar motor atau kereta (should put this kereta word here?yelah kan.. mestila)dia aku tak puas hati.Sebab memang tu yang aku nak buat.Boleh lagi kau nak kata 
"dia sangat baik"
MySpace
WTF?!!!!Ye dia baik.Tak payahlah kau bagitahu aku.Sebab aku memang tak nak tahu pun.Aku suka kawan dengan kau.Kau membantu aku untuk mengenali dunia yang penuh dengan hipokrasi ni.Ahh aku da sejuk dah ni.Tadi aku bukan main panas lagi.Da sejuk ni susah aku nak tulis dah.Dah la.Aku suka kawan dengan kau.Tapi aku tak suka apa yang dah berlaku masa aku tengah teman abang aku pegi pasar kat stadium masa aku part 1 dalam panas terik tu.Ingat.Aku memang berdendam dengan dia.Bukan kau.Aku tak kenal dia.Jangan sampai aku kenal dia.Aku nak kenal dia.Tapi tiada effort ke arah tu.Nasib dia baik.Maaflah kalau rasa aku melampau.Dah.Habis.

Thursday, April 22, 2010

Wah da ada respon...

Nah hambek ko..


"aku xfhm mksd kolh weh. suke ckp syok sendiri. ntah pape ntah"

Tu dia respon tipikal yang aku da jangka.Tapi..memangla aku syok sendiri.Sebab ko tak faham.Kalo ko faham mesti ko pon syok.kalo nak syok ramai-ramai pegi Syok.org ye?leh download macam-macam kat sane.Ahhh...ade aku kesah?Benda ni hiburan untuk aku.Aku tak wat seme ni untuk buktikan apa-apa kat sapa-sapa.Sebab kalo aku buat jugak.Ada hidup orang yang akan hancor.Aku da tak mahu lagi.Aku masih rasa bersalah...

Tuesday, April 20, 2010

Dunia Sudah Terbalik

¡¡¡¡¡¡¡ʞılɐqɹǝʇ ɥɐpns ɐıunp

¡ƃuɐƃƃuɐl ƃuɐƃƃunʇ dnpıɥ ʇɐnq dʎɟ ɥɥɥƃɹɐ

MySpace

Kisahnya FYP aku sudah tak logik lagi.Bermula dengan masalah fabrikasi.Okay supervisor cakap kita request budget UiTM dan hantar kat kedai untuk fabricate.Settle masalah tu.Tapi timbul masalah lain.Scope project semakin kecil.Kemudian kami pergi site kat Taman Negara.Timbul lagi berbagai masalah.Ini memang masalah yang patut wujud sebenarnya.Sebab tu ade problems statement dalam projek kan?Kemudian timbul masalah parts.Macam mane dengan generator?Ade pulak macam-macam requirement.Last-last beli je ape yang ada mengikut spesifikasi yang logic.Arghhh...kemudian masalah design.Masalah drawing.Berat benda tu.Macam-macam lagi!

Arghhh aku da nekad.apa nak jadi jadilah!Sekarang aku estimate je berat menatang ni.The rest of analysis itu aku kire.Asalkan aku grad.Pastu kalo nak extend projek ni then proceed aku tak kesah.Yang penting grad!Ahad ni ade satu paper.Kena siap semua tu.Lantaklah apa nak jadi.


AKU MESTI GRAD SEM NI!
MySpace

Sunday, April 18, 2010

sape aku nak menilai kau..

Kau..ahh..ni kisah lama.aku memang da nak lupakan.tapi kadang-kadang kisah tu datang.mungkin bila aku ungkit benda-benda ni semua aku akan mendatangkan kemarahan seseorang.tapi sekali ni aku tak tahu kenapa..semua tentang kita dulu datang dalam kotak fikiran aku yang bersegi-segi ni.sebenarnya aku tak pernah lupa tentang kau.sebab bila aku da lupa tiba-tiba kau datang balik.tapi takdela sampai perasaan aku yang dulu tu datang.sekarang keadaan da berbeza.aku da belajar erti setia.walaupon dulu aku memang xpernah nak setia.sebabnya?biarlah aku simpan sendiri.aku tak menyalahkan seorang pon antara korang semua.'KORANG'.bunyinya ramai kan?susah aku nak kategorikan 'KORANG'.sebab korang tu hanya beberapa saje.3 mungkin.tapi kesannya mendalam.sampai aku berfikir

"argh lantaklah.setia untuk apa.aku da banyak kali kene reject kot"MySpace

Dendam?xlah.cume aku rase setia tu tiada harga.Ok.lupekan tentang yang lagi dua.Hari ni KAU.Entah kenapa hari ni aku terfikir tentang kau.mungkin sebab lately aku selalu terpandang Facebook kau tu.tiap kali aku bukak wall aku usaha jugak nak toleh kat lain bile wall tu lintas kat profile kau.tapi entah.mate aku ni macam dikawal oleh bende lain.bebola mata aku ni tetap nak memandang ape yang kau post.jari aku pulak macam faham isyarat mata aku tu.terus je die click kat profile kau.

MySpace

Dan aku lihat tu bukan kau.tu bukan yang dulu aku kenal.bukan kau yang aku jumpe kat kuantan parade.bukan kau yang aku jumpe kat Times Square.mane kau?mane?!aku nak kau yang dulu.walaupon aku bukan milik kau.dan kau semestinya bukan milik aku, tapi aku taksuke kau yang sekarang.sebab?ntah.manelah aku tahu.tanyalah hati aku.die yang pandai2 rase macam tu.bukan aku!(cuba menafikan perasaan sendiri).arghh..mesti kau fikir
"lantak akula..yang kau sebok apehal??ade aku nyusahkan kau??"MySpace
Memang.aku tiada kena mengena dengan hidup kau.aku tak layak nak judge kau.yup.aku xjudge kau.cume ini pendapat peribadi aku.

AKU TAK SUKA APA YANG KAU DAH BUAT DENGAN DIRI KAU.SAMA MACAM AKU TAK SUKA DENGAN APA YANG DAH AKU BUAT DENGAN DIRI AKU.
AKU TAK SUKA KAU SEKARANG.SAMA MACAM AKU TAK SUKA DIRI AKU SEKARANG.
MySpace

Kembali ke dunia nyata.aku lebih teruk dari kau.aku berubah dengan cara yang lebih drastik.lebih teruk.lebih negatif.dengan cara yang lebih salah dari kau.sebab itu..aku sangat tak mahu kau terpedaya dengan tipu daya dunia ni.aku masih ingat kau yang dulu.aku sentiasa ingat.kau buat aku tak lena tidur.dan depress.kerana kau menolak aku.ahh tapi itu dulu.sekarang aku sudah belajar menerima hakikat kegagalan aku tu.yelah perasaan tak boleh dipaksa.aku pon bukan yang terbaek untuk kau.kau ada dia.aku ada dia.

Sudahlah.aku dah tak mahu mngenang kisah itu.aku kena menjaga hati seseorang.aku ungkapkan kisah ni hanya untuk meluahkan.isi hati aku tentang pertemuan semula kita ini.dengan cara yang berbeza dan diri kita masing2 yang sudah tak sama.ntahlah..aku ada hidup aku.yang ada kisahnya yang gelap dan hanya aku yang tahu.kau pon ada kisah kau.so ade kau kesah??!!!ahh tiba2 aku rasa mahu menjerit..sudahlah..biar kau dengan cara kau.aku dengan caraku.nasihat aku cuma.jagalah diri kau baik2.supaya kau tak menyesal seperti aku ini...


kite tetap kawan kan?

Saturday, April 17, 2010

Stupid Conman

Tiba-tiba hari ni aku rase nak post lak.Padahal aku bukan main bz lagik.Kalau aku nak post tu maknanya adela kisah menarik tu..menarek ke?ntah.Tapi for sure aku rase cite ni buat aku tersenyum.nak kate tersenyum gembira xjugak.nak kate sedih pon tak jugak.bercampur-campur.cam ABC.

Kisahnye aku ade kenal sorang minah saleh.Dari mane lagi kalau bukan dunia maya  ni.adela web tuttt..hehe.Minah ni mengaku die run business related to jual emas.so first time aku kenal die aku da ade rase syak dah dengan minah ni.yela die mengaku die kaye.siap nak belikan aku superbike.come on la.kalau nak tipu pon biarla berpada..tapi aku layan jugak minah ni.sambil purak-purak tak tahu kan muslihat minah ni.lame jugakla kami kawan.chit chat kat ym.adela jugak satu kali die offer aku join business die yang untung gile babi tu..katenyela..tapi aku kene bagi duit dekat die dalam RM8000 @ 2505.87 USD. Kau gile ke?ingat aku cop duit.lagipon aku da memang tak caye die.tapi aku layan jugak.aku katela 

"u kan banyak duet, kaye tak hengat punye.amacam kalau u bagi i pinjam dulu sengget due untuk join bisnes u ni?"MySpace

Lebeh kurang camtula ayatnye setelah aku translate dari bahase omputih ke bahasa ibunda kite..tapi mulela minah tu bagi alasan-alasan sekolah rendah kat aku..aku pon maken bertambah syak wasangka aku kat minah ni.lame-lame aku pon da naek bosan dengan perangai minah ni.da la tu macam-macam taktik die gune nak tipu aku.siap kate:
"u ni hensemla"MySpace

Siot!mane le cakap camtu..aku tawla tak payah bagitaw!haram jadah punye conman.lately ni aku agak bz.so aku pon malasla layan minah ni.lame-lame die pon macam da givup dengan aku.haha.tibe-tibe..semalam ade lak die buzz aku.aku pon layan jela..dalam hati berkate
"huh nak menipu aku lagila tu"MySpace

layan punye layan die anta something kat aku.dalam format word.aku pon accept jela.ingatkan ape.aku tanyela die.die cakap tu visa permission die nak datang malaysia.aku iyekan jela.aku mane taw sal travelling oversea ni.tapi korang tahu tak surat ape dihantarnye?ni ha tengok siket!!
Adeke camtu suratnye?Bodoh sangat ke aku sampai die gune taktik camtu nak tipu aku?Adoiyai..Dala lambang persatuan bola sepak malaysia..pastu surat tunggang langgang.cop main insert image je?sign pon? alignment surat toksah cakapla.dengan font berterabor..adoi..bikin lawak saja..dan aku dapat detect writer surat tu punye name.kan ade word simpan writer asal sape.bese name owner laptop atau pc tu.name die..  mobolaji.ini sah nigga.bangang sangat.kat negare die tade skolah agaknye.nak tipu pon agak2la.aku budak U umo 23 tahon.xkan aku bodoh tahap cenggitu?last2 aku tempelak le die.pastu mulela die xsenang duduk.last2 die cakap gtg.hah..terus die buang aku dari friend.hadoi..bikin aku angin je.nak gelak pon ade..naseb baek aku ni jenis bace paper.aku sebenarnye da bnayk kali cam nak takotkan mamat ni.kate abang aku yang komando tu nak join biz die.die bagila macam2 alasan.tau takot kat komando.unit risikla abang aku..taw takot..nak kencing pon agak2la..siot je.

tapi aku pelik gak aku bace paper ade gak Malaysian yang fell dengan taktik murahan camni.dala tu diorang tu keje exe bagai.apehal ke bodo sangat.bende camni pon takle piki ke?aritu ade sorang minah tu kene tipu sampai puluh ribu dengan sorang mamat negro yang ngaku korean.nila banyak sangat tenngok cite my girl..bangang..
  MySpace
Tula suruh skola tanak.amboi sedapnye mulut aku.ahh malas la aku nak cakap g.pandaila korang da besar le piki.ni aku nak nasehat kat kawan2 sekalian.terutamanye desperado loner yang tengah cari pasanagn oversea.wei kamonla kalo nak kene tipu pon biarla care logik siket.jangan dengan nigga yang bodo camni.ok?renung2kan dan selamat beramal!!
MySpace

Friday, April 16, 2010

terlambat.

Benda yang dah terjadi memang tak boleh diundur.Walau macam mana kita menyesali perbuatan dan kesilapan tu.Yang boleh kita buat adalah cuba memperbaiki situasi yang terhasil daripada kesilapan kita tu.Tapi kadang-kadang ada kesilapan yang terlalu besar kesannya sampai kita tak boleh nak baiki lagi keadaan.Dalam keadaan macam ni..terima jela komplikasi hasil tindakan kita tu.Aku pun mengalami masalah ni.Kalau diikutkan banyak sangat benda yang aku harap aku tak buat.Dah terlambat pun nak menyesal.Dan diantara banyak kesilapan tu ada kesilapan yang aku sendiri tak sangka boleh terjadi.

Sudahnya aku terpaksa hidup dalam keadaan bersalah seperti ini.Aku cuba untuk hidup seperti biasa.Tapi percayalah aku takkan memaafkan diri aku atas apa yang terjadi.Kepada orang yang berkenaan maafkan aku untuk semuanya.Aku tak dapat nak baiki lagi keadaan.Dah hampir 2 tahun tapi masih aku terasa satu kesilapan aku tu da musnahkan hidup orang lain.MAAF..hanya tu yang mampu aku lakukan.Seikhlasnya aku sendiri tak sedar akan apa yang aku buat.Arghh..biarlah.Ini semua atas kesilapan aku.Nah sekarang terimalah padahnya~sesal yang tak sudah.

"Sesal dahulu pendapatan,sesal kemudian tiada berguna"
"Nasi sudah menjadi bubur"
MySpace

Tuesday, April 13, 2010

ni sape plak dalam blog gua ni??!!

Hari ni gua nak cite sal sorang mamat ni..gua takdela kenal rapat sangat dengan die.tp gua selalu jugak jumpe die.bese kalo jumpe tu die tengah naek moto.so jarang sempat nak salam2 ajak minom2 sedas due.gua dengan die beze umo 12 taon.maksodnye umo die 31 taon.tinggi die paras2 tinggi gua jugak 182cm.cume die berat siket dari gua.die 67kg gua baru 65kg.gua langsing memangla...mase die lahir 16 febuari 1979 tu gua maseh dalam perancangan mak bapak gua gua rase.bapak die name Graziano Rossi.Hah tu mulela lu orang nak buat spekulasi sal mamat ni.mamat ni kaki racing lu orang taw x.tp die bukan mat rempet naek cepai.die mane maen seme tu.die maen nun kat MOTOGP.hah??!! lu orang tataw mende MOTOGP?lu orang memang tade tV kat rumahla..lu orang pegi bukak google sekarang pg search sedas tengok camne sket..ha..lu orang ni bikin gua panas jek.gua bukan  nak cite sal MOTOGP.ni pasal mamat ni..
MySpace
ok gua sambong balek.mamat ni mmg campion ar wa cakap lu.sampai mak cik yang jual nasek lemak tepi surau kampong gua tu cakap:
"orang kata dia memang laju...."
mamat ni start lumbe kat motoGP mase taon 1996.mase tu gua dejah 3 kat skola kebangsaan LKTP selendang satu.first year die da naek podium 2 kali!
MySpace

gua malas ar nak cite panjang kan...lu orang tgk ar sendirik stat kat bawah ni.dibawakan khas oleh Air Badak Chap Sumbu:


Sepanjang karier die da naek podium 165 kali!9kali jadi world champion.seme die penah rase 125cc, 250cc,500cc pastu bile motogp ubah format 4stroke 1000cc 990cc 800cc seme die penah rase title champion.agak kurang ajar jugak la mamat ni kan..

hah xperlu gua nak cite lebeh lanjot lagi.gua rase lu orang pon da leh teke kan mamat ni sape.die memang legendla pade gua.sebab tu kalo arena permotoran ni gua memang saspek mamat ni.die macam schumacher la kat motogp.papepon kalo korang nak taw lebeh lanjot korang search je name mamat ni

Valentino Rossi
Lu orang mesti nak sound gua ak.pesal lak nak kecoh2 pasal mamt ni.sebenarnye mamat ni cam salah sorang idola guala.so gua nak bgla die interprame kat blog gua yang tak femes ni.haha.anyway gua memang minat moto.lu orang tengok moto mamat ni:


compare dengan moto gua ni..hehe..

dan yang ini..

Amacam?lebeh kurang same x?haha..same tang kaler biru tu jela..tang jename tu laen crite..hehe.btw ramai yang tataw Petronas adelah penaja kepada team champion kite ni.xcaye tengok betol2 kat moto mamat ni bukan ke besar tetempek stiker petronas..memang publisity positif sangatla untok Petronas..(da tu ambikla gua keje dengan korang..).wah da panjang lak gua mngarot ni.btw yang gua cakap gua slalu jumpek mamat ni gua jumpe die kat tV je..haha..gua rase elok gua blah dulu sebelom gua kene pukol dengan lu orang seme.haha...nanti laen kali gua crite sal moto gua lak kat korang seme.gua calo dlu..assalamualaikum!!!
MySpace

Thursday, April 8, 2010

Saye student LAW, IT, Business dan banyak lagi..

Pejam celik pejam celik da 8 April 2010..huh..da nak abes em ni..gua ade satu paper je sem ni.dan paper tu 25hb April ni.adoh..gua langsong tak prepare ape2.bukan sebab gua ni pemalas tahap babi dalam kandang tu.tp gua bizi dengan projek dan assignment untuk sem ni.gua hambek 5 subjek je pon tapi tiap sabjek tu seme ade projek2 mega yang perlu gua setelkan.Dala tu, subjek2 tu ade yang agak menyimpang dari subjek kejuruteraan yang gua hambek ni.sem ni gua blaja law.gua ni memang suke melanggar undang2 jadi tekial2la gua nak blaja mende tu.
MySpace
naseb baek satu chapter je ade yang melibatkan law tu. baru ni gua ade satu projek.projek tu gua kene buat program gune C++.Tu sabjek budak IT!!
MySpace
Tapi nak xnak gua tabahkan jugak hati gua.Minggu depan da nak kene sabmit.matila gua kalo xsiap.Malam esok plak gua ade test marketing.Gua rase kalo lu orang xtaw gua ni student pe konpom lu orang xle nak agak kan.Abes seme subjek gua taram.LAw marketing IT physics chemistry design welding language agame...komplit abes kos yang gua hambek ni.
MySpace
Anyway, gua saje je nak meluahkan perasan perasaan gua.gua tensyen.keje bnyak nak mampos.lagi sebulan lebeh lagi gua da nak grad.pastu gua pon tataw nak buat hape.sebab gua ade projek dengan  supervisor FYP gua.kalo ikotkan gua nak keje off shore je.duk kat pelantar nun.masyuk weh.koman2 belas2 riban gaji gua.Haha berangan lak gua.arghh biarla biar masa yang menentukan.sekarang ni gua kene settlekan sem ni dulu.pastu baru piki whats next.Gua da nak caloo ni.nak rilex2 badan gua yang letih nih.okla next time gua post lagi.Assalamualaikum.
MySpace

Thursday, April 1, 2010

Misteri Kentut



I found this when I was in the net.Here is some facts about kentut that u might not know:

  • Fart is mixtures of air produces hasil dari proses penghadaman.composisinya ialah nitrogen, hydrogen, carbon dioxide, methane, oxygen and other crap u dont want.


  • Average person fart sebanyak 14 kali sehari ~ korang kire x brape kali korang kentut sehari?if u do more than 14 u might want to check urself.That 14 times of farts produce half a liter fart gas a day.i wish those gas can be used on my bike..


  • Fart can comes out from ur hole at 7mph which is equal to 11.2km/h ~ wow thats fast.And the fart is flammable! ~ u might have to hold ur farts when somebody is smoking near u.


  • Kebanyakkan fart dihasilkan daripada udara yang kite telan.so the bubbles from this is big and could produce loud 'explosion' sound.But however it is odourless.so if u listen to bunyi kentut yang tahap gegar bumi punye toksah risau.tade bau punye:)


  • Tapi in some other fart, bacterial fermentation and food digestion could produce various pungent gases (u know what thats mean). Unfortunately the bubbles is small.Hence, low sound.So u might sumtime tengah rilex2 suddenly u feel like suffocated and u cant breath haha.its a silent killer!The chemical components that makes em smelly is the hydrogen sulphide (H2S)


  • Ur 'hole' ade nerves yang boleh detect things yang going out tu kentut ke..atau..hehehe..but sumtime the nerves got confused dan blurr (mohu2 chi) so die takle kenal y mane tutt y mane satu creettt.This is the reason of terkincit and tercirit..


  • Finally here is some foods that might make u farts.So then when u know this u might want to avoid from eating em in a formal party or before u are going to an interview:
    • Beans ~ they are the best at making people fart
    • corn
    • milk
    • egg
    • raisins
    • cabbage
    • garlic
    • anion
    • oat
    • sweet potato


  • Uhh by the way, vegetarians fart more than non vegetarians;)