JellyPages.com

Tuesday, April 13, 2010

ni sape plak dalam blog gua ni??!!

Hari ni gua nak cite sal sorang mamat ni..gua takdela kenal rapat sangat dengan die.tp gua selalu jugak jumpe die.bese kalo jumpe tu die tengah naek moto.so jarang sempat nak salam2 ajak minom2 sedas due.gua dengan die beze umo 12 taon.maksodnye umo die 31 taon.tinggi die paras2 tinggi gua jugak 182cm.cume die berat siket dari gua.die 67kg gua baru 65kg.gua langsing memangla...mase die lahir 16 febuari 1979 tu gua maseh dalam perancangan mak bapak gua gua rase.bapak die name Graziano Rossi.Hah tu mulela lu orang nak buat spekulasi sal mamat ni.mamat ni kaki racing lu orang taw x.tp die bukan mat rempet naek cepai.die mane maen seme tu.die maen nun kat MOTOGP.hah??!! lu orang tataw mende MOTOGP?lu orang memang tade tV kat rumahla..lu orang pegi bukak google sekarang pg search sedas tengok camne sket..ha..lu orang ni bikin gua panas jek.gua bukan  nak cite sal MOTOGP.ni pasal mamat ni..
MySpace
ok gua sambong balek.mamat ni mmg campion ar wa cakap lu.sampai mak cik yang jual nasek lemak tepi surau kampong gua tu cakap:
"orang kata dia memang laju...."
mamat ni start lumbe kat motoGP mase taon 1996.mase tu gua dejah 3 kat skola kebangsaan LKTP selendang satu.first year die da naek podium 2 kali!
MySpace

gua malas ar nak cite panjang kan...lu orang tgk ar sendirik stat kat bawah ni.dibawakan khas oleh Air Badak Chap Sumbu:


Sepanjang karier die da naek podium 165 kali!9kali jadi world champion.seme die penah rase 125cc, 250cc,500cc pastu bile motogp ubah format 4stroke 1000cc 990cc 800cc seme die penah rase title champion.agak kurang ajar jugak la mamat ni kan..

hah xperlu gua nak cite lebeh lanjot lagi.gua rase lu orang pon da leh teke kan mamat ni sape.die memang legendla pade gua.sebab tu kalo arena permotoran ni gua memang saspek mamat ni.die macam schumacher la kat motogp.papepon kalo korang nak taw lebeh lanjot korang search je name mamat ni

Valentino Rossi
Lu orang mesti nak sound gua ak.pesal lak nak kecoh2 pasal mamt ni.sebenarnye mamat ni cam salah sorang idola guala.so gua nak bgla die interprame kat blog gua yang tak femes ni.haha.anyway gua memang minat moto.lu orang tengok moto mamat ni:


compare dengan moto gua ni..hehe..

dan yang ini..

Amacam?lebeh kurang same x?haha..same tang kaler biru tu jela..tang jename tu laen crite..hehe.btw ramai yang tataw Petronas adelah penaja kepada team champion kite ni.xcaye tengok betol2 kat moto mamat ni bukan ke besar tetempek stiker petronas..memang publisity positif sangatla untok Petronas..(da tu ambikla gua keje dengan korang..).wah da panjang lak gua mngarot ni.btw yang gua cakap gua slalu jumpek mamat ni gua jumpe die kat tV je..haha..gua rase elok gua blah dulu sebelom gua kene pukol dengan lu orang seme.haha...nanti laen kali gua crite sal moto gua lak kat korang seme.gua calo dlu..assalamualaikum!!!
MySpace

0 comments: