JellyPages.com

Wednesday, June 30, 2010

Post lucah pertama blog aku..Gambar Ariel Peterporn dan Luna Maya..

Sebenarnya sebolehnya aku tak nak kblog aku ni ada bahan lucah.tapi aku nak jugak cuba post benda-benda lucah cam blog tuttt yang sampai kene band satu malaysia tu.Aku harap follower2 aku tak lari lepas ni.dan harap jugak follower aku tak bertambah terlalu drastik sbb post lucah ni.Takot nanti aku tak sempat nak beramah mesra dengan korang sebab dah ramai sangat.hehe=P

Ok la papepun korang layan jela gambar ni.Aku yakin ni bukan superimpose atau teknik komputer.konpem memang ariel dengan luna...

-
-
-
-
-
-

-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Ariel dan Luna

maafkan kami penunggu gua..

Life..

Dah 1 bulan jadi inspector.naik muntah tengok fire precaution system dan BCMAS.Keje rileks je.Tapi im looking for a better career.that offers me more choices and enable me to make use of my true capabilities.wah cam jawapan untuk interview session lak.thinking of working offshore.why?simply because i want to make a lot of money.it wont be permanent.maybe 2 or 3 years.gather resources yang perlu.dan balik ke darat find a real work.(as if working offshore isnt a real work lak kan)so sekarang tengah giat mencari lubang dan kontek orang-orang yang berkenaan.



And now im thinking of getting married.Ahh maybe most of us might think better to gather resources dulu.beli rumah kereta etc.for me, yes thats true.typically true.I used to think like that.tapi sekarang after a few discussion with my gf i decided to make it as soon as possible.


"nak bagi anak dare orang makan pasir?"

Satu masa dulu mungkin soalan ni relevan kat lelaki-lelaki yang mahu kawen awal.sekarang it hardly applied.the reason is nowadays women work.they dont stay at home while you are the only one who find all the money.

"bina hidup dulu.beli kereta, rumah, hantar mak ayah pegi haji"

Sound ambitious kan?yeah.so adakah those who had early marriage tak ambitious.no.they are.cume methods and approaches kite lain.Yes we need to build our life, especially after we finished our study.for those yang single mingle dan masih tiada yang berkenan dihati atau mungkin masih tiada jodoh (asyik kene reject/xberani nak approach women), thinking to build their life first is a way to deny or to make them forget that they are actually single.Ok no offense.aku rase itu cara yang bagus untuk buat kau lupe yang kau sebenarnya nakkan seseorang dalam hidup kau.sibukkan diri cari harta dunia dan akhirat.

But for me, dan individu-individu lain yang dah ada steady gf its better to work our life together.yelah kau boleh kate aku nak bina hidup dulu.kite tak payah kawen lagi, kite couple je dulu kat awek kau.tapi mampu ke kau tahan godaan-godaan syaitan dan nafsu kalau dah hari-hari kau berkepit dengan awek kau?Lainla kau imam muda Astro mungkin aku boleh consider.mungkin.Godaan tu maksud aku bukan kau buat sex dengan awek kau je (ups tlebey sudey =P ), bagi yang kunun-kunun baik pegang tangan je..pegang tangan tak maksiat ke?Please let me know sikit.yela aku tak dapat A pendidikan islam SPM dulu mungkin aku missed bab pegang tangan ni dulu..kalau pegang tangan.yang lebeh lagi?

"saye peluk je tapi tak sentuh pun kulit"

wah hebat!!kau pandai (wateve...).Ok back to cerita kawen tadi.bina hidup berdua kan boleh.start lah perlahan-lahan.cuma kepada lelaki yang belum bekerja tapi nak kawen dengan menggunakan alasan we can build our life together aku nak cakap 

"you sucks man."

Kamonla.building life together is if you both da ada income.tade rumah tade kereta and other essential need is ok.but u must have jobs.kalau salah sorang yang ada keje tu is the man its ok.tapi kalau women u better quit thinking of kawenla.

Eh panjang lak bebel sal kawen ni.the point is im now tengah kumpul resources nak kawen.excluding that house and car yang most of us might think.maybe another 2 or 3 years.kalau dapat keje offshore then maybe setahun lagi.hahaha...anyway hopefully life goes as plan.dan aku tak lupa kepada DIA.aku takut jugak aku hanyut dengan mengejar dunia ni.harap2 kita semua pun tak lupa kat DIA.chow.Assalamualaikum wbt =)


Friday, June 25, 2010

Die buat lagi..

Haram sunggoh..
Baru seminggu dah rakai balik (terkeluaq bahasa banjar aku)
CBR oh CBR janganlah begini..kalau kos membaiki ko dua tiga posen aku tak heran..ni makan ratus-ratus hengget.Derita aku minggu lepas pon tak hilang lagi..Masih Aku Terasa (nahh kuar lak tajuk lagu..)Kalo macam ni ade harapan aku gantikan CBR tu dengan bini muda..

Saturday, June 19, 2010

Perasaan pelik

Nape ek rase cam pelik bile...hmm..when im starting to use english u know what it mean.
MySpace

Thursday, June 17, 2010

CBR oh CBR..

CBR 150 R. Ni bukan nama robot.Atau kod bangunan yang aku nak inspect esok.Tapi tu motor aku.  Motor tu warna biru. Berjenama Honda. Ingat Honda ye, bukan Demak atau Nitro. So memang terbukti ketahanan dan prestasinya. Tapi orang kate kalo da sampai masanya dia nak rosak rosak jugak.Even aku pakai Bimmer (BMW) sekalipun. 2 minggu yang terakhir ni CBR aku tu betol2 da merajuk dengan aku.Bermula dengan rantai yang kendur.Kemudian rantai slip.Kemudian sporket jadi tajam.Ok fine da sampai masa nak tukar sporket.So aku tukar sporket standard yang masih aku simpan.Size 44 compare to size 42 yang da haus tu.The aku pakai rase okla.Cume bising sikit.Tapi tak lame lepas tu power aku lost.Enjin mengaum tapi pick up, power tade.Hah?Pekejadahnye motor aku ni?Aku cuba berfikiran positive.Hmm ni sebab setting rantai ni..(padahal dalam hati aku duk kate clutch ada problem).Tapi aku fikir sporket jugak sebab nak save duit konon.

Bingung.Dan perasaan masa naik Z dulu datang balik.Nak bawak motor pon da tak selera.Parking je kat bawah.Nasib baik aku pergi kerja naik kereta so memang motor tu hari2 berehat kat bawah umah flat 6 tingkat aku tu..

Tapi masalahnya i have to face this.Sebab hati aku tak tenang kalau harta paling aku sayang dalam hidup aku  tersadai macam tu je.So last Saturday (12 JUN) aku pergi Honda 4S kat Seksyen 17.Kedai ni okla.Leh buat motor aku.Tapi penipu jugak.Banyak main harga.Disebabkan nak save duit aku stick dengan positive mind aku.Tukar sporket.Belakang ingat nak masuk balik 42 sebab dah biasa.Tapi kedai tu sengal.Barang tade tapi tayar da tercabut.Aku leh je suh die pasang balik.Tapi piki alang-alang.So akhirnya jadi 15-43.Berbanding yang aku nak 15-42 dan standard 15-44.Okla jugak.Leh try setting baru.Harga agak mencabar jiwa dan raga jugak.

RM90

Tapi nampaknya firasat aku betul.Its not sprocket, but it is clutch plate.The grip isn't there anymore.Bawak balik dan bertenang seketika...

Dan akhirnya setelah berfikir secukup rasa semalam Selasa (15 JUN) ~ lepas berhari-hari tak lalu makan, tido tak lena, mandi tak basah dan sebagainya aku nekad.Aku mesti hantar CBR pegi jumpe pakar.Dan setelah survey, kajian dan soal jawab aku decide nak anta kat Lindungan Motor dekat dengan Bandar Sunway..Tu seme cadangan dari sorang brader CBR gak.Ala budak forum ..Tapi pagi hari tu aku buat lagi further survey.Call otai sane call senior sini..yela CBR ni bukan leh anta sebarangan kedai.Bukan cam Cepai..leh anta bengkel kampung je..3 jam gak aku bersoal jawab dengan sorang lagi brader CBR. Kay name die.Akhirnye tukar plan.Anta dekat Bifrost Motor kat Seri Kembangan.Aku dala tataw jalan.nasib baik ade GPS company bagi pinjam..haha...



Hehe..so hari tu aku pegi berpandukan Abang Garmin (GPS).Lame gak kat sane.Petang kul 3 baru aku sampai umah.Tau kene brape?Tukar minyak enjin + tukar coolant + tukar 4xClutch plate.

RM 130

Rase cam nak nangis je bile piki balik.hadoi..duit..cam air mengalir..tapi CBR da okla.Tenang sikit hati aku.Pasni harap-harap janganla ko wat perangai lagi wahai CBR.Kejam tul..huhu.Hmm..ape pun nila hidup.CBR ni part of aku punye hidup so nak tak nak kene hadap jugak.Anyway kalo korang ade harta korang sayangila harta tu.Belai die elok-elok.Aku ni nak dapat harta susah, semua kena ikhtiar sendiri.lainla yang mak bapak bagi semua.Ambik lesen parent bagi duit, pakai moto parent bagi duit, beli kereta parent bagi duit..tak cam aku.Semua yang aku nak aku kena usaha sendiri..Anyway tu rezeki korang.Bersyukurla kalau korang macam yang aku cakap tu..wah panjangnye bebel pasal CBR.Cukupla kot...Sebelum aku balh nak bagi korang tengok cbr aku sekali lagi hahaha...enjoy..


Saje bagi gambar kecik..sebab CBR aku kecik..kalo aku pakai CBR 1000 aku letak gambar besar-besar..haha..da...


Tuesday, June 15, 2010

Nak aku cakap kasar dengan kau?

Malam ni aku tengah online buat report inspection sekolah SK Taman bukit Indah Ampang.Internet connection slow gile.tapi aku tade complaint.Yela internet ni pon aku pinjam.Nak komplen??Xbersyukur.Dahla tu aplikasi BCMAS JKR ni slow respon die.Makin malas aku rase.

Aku perasan kau online.Ntah saje tangan aku gtal nak click YM kau.Bukan aku selalu YM pon.Tapi saje je nak bertanya khabar.Yela dah lama tak dengar cerita kau.Ntah hidup ntah mati.Kerja ke tanam anggur.Ke jual body kat area mak nyah kat JB nun.Pesal aku menyibuk pasal kau ni?Sebab dulu aku penah minat kat kau.Sejak aku darjah 6.Sampai aku tingkatan 5.Even masa matrik aku dengan selamba usya kau walaupon aku berkapel dengan kawan kau sendiri.Sampai macam tu?

Kita ni macam tak dapat dipisahkan.Cuba kira berapa lama kita bersama?Dari darjah satu.Sampai kita sama-sama kat menara gading.Kebetulan semuanya tempat yang sama kalau tak sekelas pun.Dulu aku gilakan kau.Aku buat benda-benda pelik dalam hidup aku sebab kau.Tapi kau student skema, baik dan teratur.Aku ni?Aku natural.dan straight to the point.Very out spoken.Ala dulu pun kau penah suka kat aku.Walaupun kau kata tu zaman budak-budak.Tapi suka tu ade.Dan ntah bila suka tu hilang.Aku tak tau.Sebab kau skema.Tapi aku tak penah nak marah-marah.Cakap kasar kat kau.Walaupun kau kadang-kadang buat aku sakit jiwa.Paling kuat pun aku tumbuk tanah.Sakit oo tangan aku.Sampai matrik pun aku selalu sakitkan tangan aku.Sekarang takla.Sekarang aku tukar method lain.Cane?Rahsia..haha.

Cuba kau ingat.Penah tak aku tengking kau ke.Sound direct kat kau kate KAU SKEMA NAK MAMPOS, POYO, DAN HIPOKRIT!!Pernah?Ha ni aku nak bagitau sekarang.KAU SKEMA DAN HIPOKRIT.Poyo tu x kot.Dulu time aku terkejar-kejar kau kau buat bodo je.Bikin sakit hati aku je.Tapi aku layan je.Sekarang ade aku kesah??Aku buzz kau nak tanye khabar tanya kau kat mane sihat ke buat ape.Kau nak berahsia lagi??Poyo je kau.Camla aku nak usha kau.Wei kamonla.Kate kite kawan.Pehal ko takut sangat aku taw location kau.Cam ade effect dalam hidup kau je.

Huh.dah la.Kau nak buat ape ke.lantak kau la.Malas aku nak layan kau.Kau ingat dulu aku suke kau aku takle ckap kasar dengan kau?Ni aku nak cakap sikit.PEGI MAMPOS!Hah tentu tragis kan bile sorang gadis skema kene sound camtu.NAh sekali lagi.INGAT DAH BAGUS??Tu je.Selamat malam.

Thursday, June 10, 2010

Cakap sejuta kali pon tade gune.

Da kul 12.39am.Aku buat pe?Ni ha tengah kucar kacir.Kacau bilau.Sebenarnya aku tengah nak siapkan kerja aku.Plannya aku nak key in data kat software system JKR malam ni.Tapi baru buat brape patah mate aku da ngantuk.Akhirnye aku buat keputusan tido dulula.Sok aku nak wat sebab sok aku keje dari umah je.Tapi golek punye golek.Pejam punye pejam still tiada kesan positive.Lampu yang aku da tutup aku bukak balik.Sebab hati aku tak tenang slagi aku tak siapkan sesuatu...

Bukak PC screen mega aku ni pastu bukak BCMAS.Tapi dalam mase same bukak tab baru untuk Facebook.Entah macamana aku terbuka blog seseorang.K******.Die ni sape?Kawan aku dulu masa skola.Lelaki la.Bukan pompuan...Ntah.Jujurnya aku tak pernah tahu yang dia ni (dan kawan2 dia - kat skola dan hostel) pernah anggap aku kawan atau tak.Ntah.Jauh di sudut hati aku aku rase they are faking their feeling towards me.Layan pon ala kadar je.Walaupon sekelas untuk subjek LK.


  • Mereka semua benci saya.MEREKA SEMUA.Itu pe yang ada dalam fikiran saya.

    Sebab apa?Sebab aku menjadi diri aku.Aku tau.Mereka melabel aku dengan pelbagai gelaran.Ntah.Sebab tu aku mula belajar menangis sendirian ketika aku Form 5.Ya.Dulu aku suka menangis.Aku dapat rasakan satu ketenangan bila air mata aku menitis.



    Balik kepada cerita blog dia.Sekarang he is completely not my friend.Sebab?Sebab kesilapan paling besar dalam hidup aku la..kisah penyesalan aku dulu.Kisah tu terlalu peribadi.Sebenarnya kisah tu tiada kaitan pon dengan dia.Tapi ada kaitan dengan sahabat?kekasih? dia sekarang.

    Aku da lakukan sesuatu yang memberi kesan kepada sahabat dia tu.So dia pon fuck aku juga.OK.Memang aku akui aku bersalah.Dan cakap sejuta kali pon tak guna.Sebab memang terang aku yang salah.Ntah.Apa yang ada dalam otak aku masa tu.Walaupon dah bertahun benda ni terjadi tapi aku tetap rasa bersalah.Tapi da terlambat.Apa aku le wat?Bunuh diri pon tade makne.So aku try hidup secara normal.Hakikatnya aku rasa bersalah.Tapi again.Nothing I can do.Sebab benda ni dah terjadi dan tiada cara untuk aku memperbaiki keadaan lagi.Kalau motor rosak lehla dibaiki.Ni tidak.Ni soal perkara yang dah terjadi.Tak boleh diundir lagi.

    Kepada insan berkenaan tiada apa yang aku boleh buat.Selain maaf untuk kesekian kalinya.Aku tiada niat.Dan aku juga tiada penjelasan.Hanya aku yang tahu apa yang aku rasa.Tapi hanya kau yang menghadapi kesannya.Salah aku.Benar.Aku terlalu muda dan bodoh ketika itu.

    Sebenarnya aku terjumpa blog orang yang aku maksudkan tu.E*** N******.E*** tiada apa yang aku dapat buat sekarang.Walaupun kisah ni dah bertahun.Ntah.Sekarang ni aku begini.Kau begitu.Kita da ada life yang berbeza.Glad to hear kau berubah.I mean aku xbagus.Religiously.Tapi kau berubah sedikit daripada apa yang aku kenal dulu in term of that matter.Tapi kau masih dengan Padini, kasut, movie, joli2, sweater,vacation, hadiah mahal, life anak orang kaya -  perkara yang aku xnak lakukan sekarang.Atau mungkin sampai bila2.Mengarut.Aku ukur baju di badan sendiri.Aku tak mampu.Maafkan aku.Terus terang itu salah satu sebab.Sebab lain biar aku sendiri yang tahu.

    Dunia ni kecik kan?Pusing2 kat situ balik.Sekarang kat tempat kerja aku pon tetiba ada orang yang ada kaitan dengan kau.Ahh.Sebenarnya xjadi masalah pon.Tapi mengingatkan aku tentang kesilapan bodoh aku tu.Hmm..

    BCMAS??!!Da lebih 2 jam.Satu pon aku tak key in lagi.Apa aku buat ni....

    Friday, June 4, 2010

    Kerje

    Haha sekian lame xpost.Bz beb..check fire extinguisher..check hose reel..pump dan segale..owh btw lupenak bagitau.Aku da keje.The last Rabu dan Khamis aku check sekolah menengah kat tettt (untuk menjaga nama baik sekolah tersebut) di Shah Alam.And shockly (pada akula) sekolah sekarang is in even worst condition compare to zaman aku skola dulu!Maksud aku in term of fire fighting equipmenst and other facilities tu kire okla rosak.sebab xmaintain. tapi pintu berlubang, dinding berconteng dan macam2 lagila...bertambah jugakla perbendaharaan kata aku bile bace wall grafitti budak2 ni.

    Yang menyedihkan aku tengok profession perguruan ni semakin mencabar dalam situasi negara semakin maju ni.Aku tengok cikgu dok mengajar dalam kelas terjerit2, budak2 le buat bodo je kat blakang.Nampak lak abang ensem dengan akak cun tengah check skola difeewitnye plak depan cikgu..sunggoh kuang ajar budak2 tersebut.Cikgu lak selambe je dilayan macam kawan2 seusia dengan diorang ni.Padahal cikgu2 ni da dikire senior even kepada aku.Huh!Tentu kecewa mak bapak kalo tau perangai anak2 diorang kat skolah.Tu baru skola menengah.Kalo da abes SPM canela agaknye.Aku bukan prejudis kat budak bandar, tapi hakikatnya aku bersekolah kat area rural (walaupon penah skolah St John seminggu). So berdasarkan  pemerhatian aku student kat tempat aku lebih bermoral dari budak2 skola tuttt tu. Hmm..macamanapun aku rase zaman sekarang ni same je.Kampung atau bandar kalau salah didikan, terdedah pada influences yang tak baik maka hasilnya adalah hancoo..

    Ahh persetankan masalah ni. Tu bukan core biz aku.Sekarang tugas aku inspect building tu.Yela sekarang aku da dewasa.Sekarang aku perlu menyara hidup aku sendiri.Sedar tak sedar sekarang aku perlu menyara diri aku sendiri.Ye memang benar, kebanyakkan masa semasa aku belajar pon aku menanggung diri sendiri menggunakan duit ptptn dan elaun navy.Tapi sekarang aku totally on my own.macam tak caye kan.Rase macam baru semalam aku sedang bermain riang kat Felda Selendang Satu.Minggu depan da nak start inspect luar Shah Alam. I just luv the job and all the people yang same2 dgn aku skrg. Hidup building inspector!!!

    MySpace