JellyPages.com

Wednesday, June 30, 2010

Life..

Dah 1 bulan jadi inspector.naik muntah tengok fire precaution system dan BCMAS.Keje rileks je.Tapi im looking for a better career.that offers me more choices and enable me to make use of my true capabilities.wah cam jawapan untuk interview session lak.thinking of working offshore.why?simply because i want to make a lot of money.it wont be permanent.maybe 2 or 3 years.gather resources yang perlu.dan balik ke darat find a real work.(as if working offshore isnt a real work lak kan)so sekarang tengah giat mencari lubang dan kontek orang-orang yang berkenaan.



And now im thinking of getting married.Ahh maybe most of us might think better to gather resources dulu.beli rumah kereta etc.for me, yes thats true.typically true.I used to think like that.tapi sekarang after a few discussion with my gf i decided to make it as soon as possible.


"nak bagi anak dare orang makan pasir?"

Satu masa dulu mungkin soalan ni relevan kat lelaki-lelaki yang mahu kawen awal.sekarang it hardly applied.the reason is nowadays women work.they dont stay at home while you are the only one who find all the money.

"bina hidup dulu.beli kereta, rumah, hantar mak ayah pegi haji"

Sound ambitious kan?yeah.so adakah those who had early marriage tak ambitious.no.they are.cume methods and approaches kite lain.Yes we need to build our life, especially after we finished our study.for those yang single mingle dan masih tiada yang berkenan dihati atau mungkin masih tiada jodoh (asyik kene reject/xberani nak approach women), thinking to build their life first is a way to deny or to make them forget that they are actually single.Ok no offense.aku rase itu cara yang bagus untuk buat kau lupe yang kau sebenarnya nakkan seseorang dalam hidup kau.sibukkan diri cari harta dunia dan akhirat.

But for me, dan individu-individu lain yang dah ada steady gf its better to work our life together.yelah kau boleh kate aku nak bina hidup dulu.kite tak payah kawen lagi, kite couple je dulu kat awek kau.tapi mampu ke kau tahan godaan-godaan syaitan dan nafsu kalau dah hari-hari kau berkepit dengan awek kau?Lainla kau imam muda Astro mungkin aku boleh consider.mungkin.Godaan tu maksud aku bukan kau buat sex dengan awek kau je (ups tlebey sudey =P ), bagi yang kunun-kunun baik pegang tangan je..pegang tangan tak maksiat ke?Please let me know sikit.yela aku tak dapat A pendidikan islam SPM dulu mungkin aku missed bab pegang tangan ni dulu..kalau pegang tangan.yang lebeh lagi?

"saye peluk je tapi tak sentuh pun kulit"

wah hebat!!kau pandai (wateve...).Ok back to cerita kawen tadi.bina hidup berdua kan boleh.start lah perlahan-lahan.cuma kepada lelaki yang belum bekerja tapi nak kawen dengan menggunakan alasan we can build our life together aku nak cakap 

"you sucks man."

Kamonla.building life together is if you both da ada income.tade rumah tade kereta and other essential need is ok.but u must have jobs.kalau salah sorang yang ada keje tu is the man its ok.tapi kalau women u better quit thinking of kawenla.

Eh panjang lak bebel sal kawen ni.the point is im now tengah kumpul resources nak kawen.excluding that house and car yang most of us might think.maybe another 2 or 3 years.kalau dapat keje offshore then maybe setahun lagi.hahaha...anyway hopefully life goes as plan.dan aku tak lupa kepada DIA.aku takut jugak aku hanyut dengan mengejar dunia ni.harap2 kita semua pun tak lupa kat DIA.chow.Assalamualaikum wbt =)


0 comments: