JellyPages.com

Thursday, August 26, 2010

I Quit

I want to stop all this nonsense.I want to be back as usual.I want to live normal.Things i did lately is wrong.Somebody are making fun out of me.Its not fun anymore when I realize the fact that I am revealing how stupid i am to other people.I am not that easy to be manipulated.am i?I wish things are not as ugly as i thought it is.I wish it went well as i planned it to be.But im expecting to much out of it.My mistake, my fault.

Moral of the story:
Being nice and nice is two different things.Do not fall for this.

Wednesday, August 25, 2010

Is it stupid to be stupid for a while?

is it to much if i say

"i wish i could be single again"

and being rejected once again.i dunno why i like the feeling of being lonely, unwanted and rejected.it makes me sad.and i love to feel sad and emotional.it makes me cry.and i love crying.

i dunno..is this another transition for my life?

Sunday, August 22, 2010

Minggu-minggu akhir..

Assalamualaikum wbt :-)

Rajin lak nak update blog ni..haha.aku kat opis nih.Tengah siapkan report.wallah rajen lak aku.almaklumla nak meninggalkan kompeni.kenela berusaha lebih sikit.lagipun da masuk bulan ketiga kerja ni aku rasa aku expert sikit kerja ni.sebenarnya senang je tapi kena rajin je.kalau jenis yang suka bertangguh macam masa study dulu memang tak siapla jawabnye report tu..Btw korang dah tau ke aku nak pindah kerja ni?Aku da accept offer dari Perodua Sales Sdn. Bhd...Tapi start lambat lagi.lepas raya..20 september ni..so sekarang aku nak settle down dengan kompeni ni.siapkan kerja aku, cari pengganti aku, pastu ajar dia sikit2.lepas raya maybe aku tak masuk dah kot.bergantung kepada pihak kompeni la..

Kenapa aku nak tukar kerja?Firstly for sure sebab job aku sekarang ni temporary je.So aku kenalah cari kerjaya yang tetap dan menjamin masa depan aku. aku perlukan kerjaya yang boleh develop. mean ada peluang naik gaji, peluang naik pangkat dan peluang tambah ilmu. Job sekarang macam tak berkembang.benda same je tiap kali.dan aku rase aku da dapat cukup ilmu tentang job aku sekarang. yes masa memang flexible.tapi masa muda nila nak kerja keras..da tua mana larat.masa tu barulah aku betul-betul perlukan masa kerja yang flexible..Selain career development adela jugak some other small annoying things happened yang bikin aku malas da nak terus kat tempat kerja aku sekarang ni.ni pendapat peribadila.tentang tempat kerja aku rase ok je.HR aku ok..kawan-kawan ok.groupmate in term of berkawan ok.tapi in term of kerja aku rase diorang kene improve.yes aku pon ade jugak slack dan kerja aku mungkin ringan sikit dari diorang (mungkin).cumanya aku rasa agak terkilan sebab group aku sentiasa lambat hantar report..asyik cakap aku rase hari ni aku siapkan ni ni ni..tapi tak siap pon.kalo tak cukup tangan mintak tolong.aku tolong mane yang aku mampu.hm tapi tu masalah kecik je.yang penting kerja aku siap sudah...lambat tu asal tak blame aku then its ok..actually aku sangat neutral dalam hal ni.kalo boleh aku nak kami sam-sama senang sebab report da siap.tapi malangnya sayik lambat je.motivasi kerja aku menurun kalau terus macam tu.nah sekarang aku dah nak berenti so abes cerita.kita semua hepi.


Saturday, August 14, 2010

Kisah Terbaru..

Salam..huu lama gila tak hapdate.malam ni lak marathon takleh tidok..tula siang tadi pi bantai tidok sampai tak ingat..dua minggu yang berlalu ni agak banyak cerita sebenarnya.tapi aku tadak masa nak cerita kat hangpa semua.bukan apa.aku malas nak menaip.kena pulak kerja bertimbun-timbun..

2 minggu lepas aku pi interview yang pertama dalam sejarah hidop aku..(interview yang betoi-betoi).PROTON.tu dia nama bukan main gah lagi.interview kat Hotel Summit kat Subang Jaya.pagi-pagi lagi aku dah siap ensem-ensem nak pi interview.pi naik moto ja...(bila masa aku ada kereta?)..ikot highway kesas pastu sampai sana.dipendekkan cerita aku pon ambik IQ test dan berjaa melepasinya dengan hensem sekali.pastu ade lak screening dengan HR.malangnya bila aku cerita minat aku time tula akak hr tu kata department yang matching dengan minat aku tu tadak kosong..so kesimpulannya aku balik dengan tadak keja dari PROTON hari tu..oleh itu aku pon meneruskan kehidupan dengan mengecheck bangunan seperti biasa.

dan minggu lepas pula aku pegi interview dengan PERODUA...sales sdn bhd..haha.harun nak masuk perodua manufacturing tadak kosong lak.layan kan jela.interview dia buat konsep ala-ala akademi fantasia kat hotel blue wave.hoho merasa jugak aku tidok kat blue wave.dan sekali lagi dipendekkan cerita aku berjaya melepasi 3 hari saringan tu dan dapat la interview final.berdasarkan prestasi semasa aku selama 3 hari tu bolehla dikatakan peluang agak cerah untuk dapat jadi management trainee perodua..program ni sebenarnya bukan minat aku..tapi piki punya piki aku rasa bedal jela...mana taw luck aku dalam bidang ni..kalau dia offfer aku kena training 6 bulan pastu kontrak 3 tahun dengan perodua salaes..lantakla..layankan...

dan untuok pengetahuan anda jugak kerja check bangunan aku menjadi semakin menyakitkan hati bila aku terpaksa check FRIM.FRIM tu macam satu kampung taw dak.dah la banyak bangunan banyak department.tiap kali masuk department tu suma kena terangkan kami sapa tujuan apa.camni mamposla aku...keadaan ni menimbulkan perasaan nak berenti kerja yang makin membuak-buak plak..haha..bengong.bukan aku tak dapat terima cabaran.tapi ini sudah melebihi tahap keupayaan aku dan kadar gaji yang dibayar kepada kami ni...

apa-apa pon aku rasa i have to move on.dan aku nekad kalo pape peluang yang datang lepas ni aku grab ja.nak cari kerja lain lak.boring dah check bangunan dan tak siap report...