JellyPages.com

Sunday, August 22, 2010

Minggu-minggu akhir..

Assalamualaikum wbt :-)

Rajin lak nak update blog ni..haha.aku kat opis nih.Tengah siapkan report.wallah rajen lak aku.almaklumla nak meninggalkan kompeni.kenela berusaha lebih sikit.lagipun da masuk bulan ketiga kerja ni aku rasa aku expert sikit kerja ni.sebenarnya senang je tapi kena rajin je.kalau jenis yang suka bertangguh macam masa study dulu memang tak siapla jawabnye report tu..Btw korang dah tau ke aku nak pindah kerja ni?Aku da accept offer dari Perodua Sales Sdn. Bhd...Tapi start lambat lagi.lepas raya..20 september ni..so sekarang aku nak settle down dengan kompeni ni.siapkan kerja aku, cari pengganti aku, pastu ajar dia sikit2.lepas raya maybe aku tak masuk dah kot.bergantung kepada pihak kompeni la..

Kenapa aku nak tukar kerja?Firstly for sure sebab job aku sekarang ni temporary je.So aku kenalah cari kerjaya yang tetap dan menjamin masa depan aku. aku perlukan kerjaya yang boleh develop. mean ada peluang naik gaji, peluang naik pangkat dan peluang tambah ilmu. Job sekarang macam tak berkembang.benda same je tiap kali.dan aku rase aku da dapat cukup ilmu tentang job aku sekarang. yes masa memang flexible.tapi masa muda nila nak kerja keras..da tua mana larat.masa tu barulah aku betul-betul perlukan masa kerja yang flexible..Selain career development adela jugak some other small annoying things happened yang bikin aku malas da nak terus kat tempat kerja aku sekarang ni.ni pendapat peribadila.tentang tempat kerja aku rase ok je.HR aku ok..kawan-kawan ok.groupmate in term of berkawan ok.tapi in term of kerja aku rase diorang kene improve.yes aku pon ade jugak slack dan kerja aku mungkin ringan sikit dari diorang (mungkin).cumanya aku rasa agak terkilan sebab group aku sentiasa lambat hantar report..asyik cakap aku rase hari ni aku siapkan ni ni ni..tapi tak siap pon.kalo tak cukup tangan mintak tolong.aku tolong mane yang aku mampu.hm tapi tu masalah kecik je.yang penting kerja aku siap sudah...lambat tu asal tak blame aku then its ok..actually aku sangat neutral dalam hal ni.kalo boleh aku nak kami sam-sama senang sebab report da siap.tapi malangnya sayik lambat je.motivasi kerja aku menurun kalau terus macam tu.nah sekarang aku dah nak berenti so abes cerita.kita semua hepi.


0 comments: