JellyPages.com

Sunday, September 5, 2010

Lemah

Lemah betol aku.ni la masalah dengan sms or comment yang ditulis.i mean written comments.macam kat FB, twitter ke, formspring ke, blog ke..even sms through handphone skali pon.sebab all these things we wrote doesnt always sound like how we want it to sound.sebab ape??simply because they produce no sound!so kadang-kadang satu ayat boleh menjadi either gurauan,tengkingan,jeritan,luahan tanpa perasaan atau mungkin sekadar mumbling..

There are two important things yang maen peranan dalam menentukan maksud thing u wrote.first is tanda-tanda yang kite letak tu...(what we called it eh??)Haha..mane nak ingat da lame tinggal kot subject BM.Ala noktah koma tanda seru dan sebagainye tu..if we put tanda seru thats mean maybe menjerit atau tinggikan suara.tapi it doesnt always help.Intonasi bacaan.Thats the second important part of a written sentences.sebab kalau letak tanda-tanda yang betol pon tapi orang yang membaca tu bace dengan nada yang salah then maksud die tak semestinya same macam yang kite maksudkan..

Hmm why am i talking about this thing?Sebab it happened just now!Okay ni bukan aku point kat kes tadi je..sebab da banyak kali da berlaku pon.aku ni lak jenis ade je nak tulis kalau orang da comment (tamo kalah!haha).yela aku maksud laen pastu jadi laen.sebab intonasi kite bace a sentence tu buat ayat tu jadi berbagai maksud.ayat ada tanda seru boleh jadi marah menjerit boleh jadi jugak bersemangat dan excited..hmm..susah dijelaskan.korang paham kan?

Okaylah.the point is aku sebenarnye nak mintak maaf kat orang yang berkenaan.aku tadela marah tadi.aku pon gurau cume tak letak sign senyum atau haha hoho hihi hehe tu sume..tapi leh jadi len lak maksud die.adoi..kesian aku..disalah ertikan.saye harap orang berkenaan tau saye tiada maksud nak emo atau jadi terlalu SERIOUS. serious tu bukan aku.gile ke pacak serious.mane ade.bukan aku tu.aku kan slalu gelak-gelak.gelak-gelak senyum-senyum tu buat aku rase tenang walaupon dalam worst case situation..hmm cam da panjang merepek.k la again sorry to orang-orang yang berkenaan.dan senang cerita including everybodyla.da nak raye so aku mintak maaf jela kat semua orang.chill keh.senyum=)                                                                                        
                                                                                                  
MySpaceMySpace

Wednesday, September 1, 2010

ntah nak kate ape..

Ok aku tak taw nak post ape.dan aku sedang duk kat bilik hotel sambil tunggu waktu berbuka.tadi aku pegi check IPD Hulu Selangor.Agak menarik jugakla visit kat sini.cumanya bangunan ni uzur sangat.klasik.bangunan tahun 1948 katekan..siap ade kesan tembakan komunis kat main building dia lagi..tapi encik yang follow aku tu hari ni sarjan kot (aku mane taw pangkat polis..askar aku tawla..) baik gile dowh..cam baik yang terlalu..ada paham?mengapa aku kate die baik?ha tu aku malas cerita..just baikla.ready to spend time for other and willing to help in any circumstances.up to willing to let u borrow his car!hmm so masih ada orang baikla kat dunia ni..ingat semua orang da jadi macam aku..

ape lagi nak cerite?ntah.aku ni straight forward.very outspoken.tak berlapik.dan mungkin jugak tak memikirkan perasaan orang lain..hmm ok things to be explain here might hurt somebody's feeling.umm nak cakap ke tanak eh?hmm..xpela..len kalila aku cakap.sekarang ni aku nak pegi bazaar!

(Nila namenye post tade tujuan)
MySpace