JellyPages.com

Sunday, October 10, 2010

Survey: Benarkah Bf/Gf Anda Berubah Bile Dah Bekerja?

Untuk pertama kali dalam sejarah blog aku yang hidop segan mati tamau ni, aku mengadakan survey.hmm kenapa?sebab tiba-tiba persoalan ni timbul kat kepala aku.kerana aku menerima rungutan dan komplen yang tak direct mengatakan aku ni len macam lepas da bekerjaya neh.yela contohnya bz memanjang..kekurangan masa nak msg atau kol..dan juga jarang memberi respon.okeh i admit i did it.tapi takla obvious sangat.i try jugak to do what i suppose keh.cumenye tadela successful macam mase aku student dulu..paling penting perasaan aku tak berubah.maseh same.aku kan memang macam ni.okeh janganla compare dengan mase mule-mule becinta.mase tu memang semua orang terbang.im soo sorry i dont fly anymore.(to be honest).but the feeling is remain the same.and i do luv u the way u are.my weakness?memories.past.history.kadang-kadang aku tak dapat menerima kegagalan kisah silam aku.tu je.itu je yang banyak menganggu fikiran dan perasaan aku (in term of this special relation things).the rest?im fine.we are cool and ok as far as i am concern.eh nape merapik neh?

back tu tujuan asal.okeh topik ni aku tujukan untuk sape2 je sebenarnya.pada yang berminat nak memberi pendapat komen atau berkongsi cerita.maybe dengan komen korang aku akan lebih sedar ape yang sedar belaku dalam hidup aku sekarang.mudah-mudahan aku da ubah pape kalau ape yang aku wat sekarang salah.demi kebaikan aku dan orang lain jugak termasoklah korang semua..

Ha ape pendapat anda?adekah bf/gf korang berbeda lepas diorang da bekerjaya?tak kirela die keje kilang simen ke atau kilang pau mak cik rokiyah.asalkan bile die start keje tu adekah korang rase die bukan orang yang same lagi?adekah die ade skandal dan sebagainya?adekah juge die semakin baik macam imam masjid kampung anda?atau jahat macam ali setan?atau die same je.macam mase die tade kerjaya dulu?yela mase bercintan cintun kat kolej sekolah universiti atau tadika dulu..ha cube komen ckit kasik aku paham.manela tao kite dapat berkongsi masalah dan bertukar-tukar no phone pendapat ke..hehe..okehla harap2 korang dapat membantu aku menyelesaikan persoalan ni.jangan biarkan hidop anda diselubungi misteri..

MySpace

Sunday, October 3, 2010

2 minggu di Perodua

Assalamualaikum wbt.
Puhh!puhh!puhh!!banyaknye habok!lame kan aku tak hapdate?yela dulu duk shah alam bandar anggerik..sekarang duk rawang bandar cengkerik..nak pakai tenet pon susah tpakse pinjam kawan punye laptop time de kuar..kesian aku kan?bukan cam kat shah alam pakai tenet kawan yang pemurah kat pc sendiri..
Sekarang da masuk second week aku kat cni.komen?hmm..susah nak komen.jujurnya seperti yang aku kata sebelum ni aku ada doubt.dan sehingga ke hari ini aku rasa perasaan tu da berkurang.aku cuba berasa selesa dengan kawan-kawan dan have fun untuk lupakan perasaan aku.up until this moment  aku rasa hanya tinggal 5% perasaan ragu-ragu dihati neh..

Anyway nak cite macam mana pengalaman masuk tempat keje baru ni..hmm..first day aku gerak dari Shah Alam.preparation agak teruk gak..yela last minit malam sebelum tu baru nak cari baju kasut kemeja stokin bagai..sengal kan?yela aku mmg jenis yang last minit pon..last-last aku gerak pegi dalam kul 0720..dala tataw jalan nak pegi Perodua tu.tapi Alhamdulillah berkat aku kerja check bangunan dulu kire aku dapat taw jugakla jalan pegi Sg Choh tu.tak sesat.cume sampai lewat ckit.0820.nak jadi cerita kat simpang depan Perodua tu aku nyaris maut nak kene langgar dengan kereta.sengal punye driver.men keluar je simpang.pastu mulela glabah brek cam nak tecabot tayar..kalau tak sempat brek alamatnye tadela cite kat blog aku ni hari ni..


First week okla..first skali breaking barrier.nak basuh kitorang punye programla kirenye.kitorang ade 12 orang.lagi 3 masuk lambat sebab ade yang refuse last menet.so yang lagi 3 tu akan ganti.13 orang tu?so kitorang yang 15 orang itu adalah :nisa , aizat , chris , merilyn , rahman , arip , wani , farah , fana , sanah , kamil, ecah , haziq , frate dan aku.Pada aku dua minggu ni penuh dengan aktiviti menaikkan semangat, mengenal diri sendiri, belajar comm, mengenal perodua..most of the time mengenal diri sendirila (damn how i am not who i am anymore).Anyway disebabkan aku jenis yang layan je maka aku layankan jela..dalam hati tu biarlah kite simpan untuk pengetahuan diri sendiri..


Rumah?Rumah pada aku ok je.cukup serba serbi.tinggal nak duk elok2 dan jage umah tu.fully furnished.ade peti sejuk dapur oven tv perabot semuala water heater aircond.bilik ade 3.toilet ade 2.so sangat selesa bagi aku.rumah aku sendiri pon tade aircond..hmm..housemate?ok je.we get along well.tade ape2 masalah.hopefully kitorang akan terus macam ni.tanak ape2 masalah.Ape lagi ek.jalan nak pegi kerja jela.jam memanjang.jalan kecik.lori treler seme kuar masuk.sengal betol kerajaan nih.besarkanla jalan tu.nasib bek aku naek moto cabuk aku tu.so lehla sampai awal ckit walaupon kuar paling lambat..leh cilok2..

Aku rase tu jela kot kisahnye tempat kerja baru aku.anway tade sape dapat ganti kawan2 lame kat umah lame.selesa dengan diorang.we know each other well dan i wish i could be back kat shah alam soon after 6 bulan ni.tu jela harapan aku.hopefully jugak aku leh perform well in my career.dala banyak nar da ni..da..TC!

MySpace