JellyPages.com

Saturday, March 27, 2010

Aku,FYP Dan....


Adoh....xabes2 dengan cherita ni kan? Sekarang da 27 March 2010, mean ade lagi 2minggu jek nak final exam.naseb baek gua ade satu final paper je.tapi ape yang membimbangkan gua ialah FYP gua ni..gua bukanla jenis yang bebal sangat nak tules repot ni.tules repot polis pon gua bolih je..tapi gua tataw mane nak start.gua rase FYP gua ni kurang kajian scientific.sekarang ni gua barula nak setadi balek ape2 yang berkaetan dengan FYP gua.padahal masa amat mencemburui gua.gua tanak extend.gua nak grad bersama kawan2 gua.subject laen gua rase ok.FYP ni je.


oklah gua cherita pasal FYP gua.tajok FYP gua ialah "Development Of Free Flow Water Turbine For 5kW Electric Power Generator".gua kene buat free flow water turbine untuk generate lektrik.tujuannye nak menerangi pusat kajian dan penyelidekan UiTM Perhilitan nun kat dalam hutan kat Taman Negara nun.almaklomla dalam hutan tebal cam janggut osama tu mane ade letrik.kalo da ade letrik kang bolela tarzan dan rakan2 tengok piale dunie bulan 6 nanti ye tak? projek ni yang sebenar2nye dikerat tige.gua hanye kene buat water path ataupon conduit untok turbine tu.soo kirenye kajian gua melibatkan subject killer yang gua pernah repeat dulu iaitu Fluid Dynamics.haram jadah betol!!


So sekarang gua sedang terkial2 melakukan calculation untuk force dan velocity aer yang melalui conduit torsobut.arghhh makin gua cherita maken mental pulak.dengan masa yang berbaki tak brapa lama lagi ni gua mesti segera mnyiapkan kalkulasi dan laporan gua.kalau gua terlewat maka padah lah gua.gua boleh saja extend.tiada masalah bagi gua sebenarnya.tapi ini semua berkaitan ego dan pride.malulah gua kalau extend.hanya kerana FYP ini.sedangkan gua bukanlah repeat subject.entahlah.gua harap gua akan berjaya.lu semua doakanla gua dapat ilham supaya projek gua ni berjalan licin.