JellyPages.com

Saturday, April 17, 2010

Stupid Conman

Tiba-tiba hari ni aku rase nak post lak.Padahal aku bukan main bz lagik.Kalau aku nak post tu maknanya adela kisah menarik tu..menarek ke?ntah.Tapi for sure aku rase cite ni buat aku tersenyum.nak kate tersenyum gembira xjugak.nak kate sedih pon tak jugak.bercampur-campur.cam ABC.

Kisahnye aku ade kenal sorang minah saleh.Dari mane lagi kalau bukan dunia maya  ni.adela web tuttt..hehe.Minah ni mengaku die run business related to jual emas.so first time aku kenal die aku da ade rase syak dah dengan minah ni.yela die mengaku die kaye.siap nak belikan aku superbike.come on la.kalau nak tipu pon biarla berpada..tapi aku layan jugak minah ni.sambil purak-purak tak tahu kan muslihat minah ni.lame jugakla kami kawan.chit chat kat ym.adela jugak satu kali die offer aku join business die yang untung gile babi tu..katenyela..tapi aku kene bagi duit dekat die dalam RM8000 @ 2505.87 USD. Kau gile ke?ingat aku cop duit.lagipon aku da memang tak caye die.tapi aku layan jugak.aku katela 

"u kan banyak duet, kaye tak hengat punye.amacam kalau u bagi i pinjam dulu sengget due untuk join bisnes u ni?"MySpace

Lebeh kurang camtula ayatnye setelah aku translate dari bahase omputih ke bahasa ibunda kite..tapi mulela minah tu bagi alasan-alasan sekolah rendah kat aku..aku pon maken bertambah syak wasangka aku kat minah ni.lame-lame aku pon da naek bosan dengan perangai minah ni.da la tu macam-macam taktik die gune nak tipu aku.siap kate:
"u ni hensemla"MySpace

Siot!mane le cakap camtu..aku tawla tak payah bagitaw!haram jadah punye conman.lately ni aku agak bz.so aku pon malasla layan minah ni.lame-lame die pon macam da givup dengan aku.haha.tibe-tibe..semalam ade lak die buzz aku.aku pon layan jela..dalam hati berkate
"huh nak menipu aku lagila tu"MySpace

layan punye layan die anta something kat aku.dalam format word.aku pon accept jela.ingatkan ape.aku tanyela die.die cakap tu visa permission die nak datang malaysia.aku iyekan jela.aku mane taw sal travelling oversea ni.tapi korang tahu tak surat ape dihantarnye?ni ha tengok siket!!
Adeke camtu suratnye?Bodoh sangat ke aku sampai die gune taktik camtu nak tipu aku?Adoiyai..Dala lambang persatuan bola sepak malaysia..pastu surat tunggang langgang.cop main insert image je?sign pon? alignment surat toksah cakapla.dengan font berterabor..adoi..bikin lawak saja..dan aku dapat detect writer surat tu punye name.kan ade word simpan writer asal sape.bese name owner laptop atau pc tu.name die..  mobolaji.ini sah nigga.bangang sangat.kat negare die tade skolah agaknye.nak tipu pon agak2la.aku budak U umo 23 tahon.xkan aku bodoh tahap cenggitu?last2 aku tempelak le die.pastu mulela die xsenang duduk.last2 die cakap gtg.hah..terus die buang aku dari friend.hadoi..bikin aku angin je.nak gelak pon ade..naseb baek aku ni jenis bace paper.aku sebenarnye da bnayk kali cam nak takotkan mamat ni.kate abang aku yang komando tu nak join biz die.die bagila macam2 alasan.tau takot kat komando.unit risikla abang aku..taw takot..nak kencing pon agak2la..siot je.

tapi aku pelik gak aku bace paper ade gak Malaysian yang fell dengan taktik murahan camni.dala tu diorang tu keje exe bagai.apehal ke bodo sangat.bende camni pon takle piki ke?aritu ade sorang minah tu kene tipu sampai puluh ribu dengan sorang mamat negro yang ngaku korean.nila banyak sangat tenngok cite my girl..bangang..
  MySpace
Tula suruh skola tanak.amboi sedapnye mulut aku.ahh malas la aku nak cakap g.pandaila korang da besar le piki.ni aku nak nasehat kat kawan2 sekalian.terutamanye desperado loner yang tengah cari pasanagn oversea.wei kamonla kalo nak kene tipu pon biarla care logik siket.jangan dengan nigga yang bodo camni.ok?renung2kan dan selamat beramal!!
MySpace