JellyPages.com

Sunday, October 3, 2010

2 minggu di Perodua

Assalamualaikum wbt.
Puhh!puhh!puhh!!banyaknye habok!lame kan aku tak hapdate?yela dulu duk shah alam bandar anggerik..sekarang duk rawang bandar cengkerik..nak pakai tenet pon susah tpakse pinjam kawan punye laptop time de kuar..kesian aku kan?bukan cam kat shah alam pakai tenet kawan yang pemurah kat pc sendiri..
Sekarang da masuk second week aku kat cni.komen?hmm..susah nak komen.jujurnya seperti yang aku kata sebelum ni aku ada doubt.dan sehingga ke hari ini aku rasa perasaan tu da berkurang.aku cuba berasa selesa dengan kawan-kawan dan have fun untuk lupakan perasaan aku.up until this moment  aku rasa hanya tinggal 5% perasaan ragu-ragu dihati neh..

Anyway nak cite macam mana pengalaman masuk tempat keje baru ni..hmm..first day aku gerak dari Shah Alam.preparation agak teruk gak..yela last minit malam sebelum tu baru nak cari baju kasut kemeja stokin bagai..sengal kan?yela aku mmg jenis yang last minit pon..last-last aku gerak pegi dalam kul 0720..dala tataw jalan nak pegi Perodua tu.tapi Alhamdulillah berkat aku kerja check bangunan dulu kire aku dapat taw jugakla jalan pegi Sg Choh tu.tak sesat.cume sampai lewat ckit.0820.nak jadi cerita kat simpang depan Perodua tu aku nyaris maut nak kene langgar dengan kereta.sengal punye driver.men keluar je simpang.pastu mulela glabah brek cam nak tecabot tayar..kalau tak sempat brek alamatnye tadela cite kat blog aku ni hari ni..


First week okla..first skali breaking barrier.nak basuh kitorang punye programla kirenye.kitorang ade 12 orang.lagi 3 masuk lambat sebab ade yang refuse last menet.so yang lagi 3 tu akan ganti.13 orang tu?so kitorang yang 15 orang itu adalah :nisa , aizat , chris , merilyn , rahman , arip , wani , farah , fana , sanah , kamil, ecah , haziq , frate dan aku.Pada aku dua minggu ni penuh dengan aktiviti menaikkan semangat, mengenal diri sendiri, belajar comm, mengenal perodua..most of the time mengenal diri sendirila (damn how i am not who i am anymore).Anyway disebabkan aku jenis yang layan je maka aku layankan jela..dalam hati tu biarlah kite simpan untuk pengetahuan diri sendiri..


Rumah?Rumah pada aku ok je.cukup serba serbi.tinggal nak duk elok2 dan jage umah tu.fully furnished.ade peti sejuk dapur oven tv perabot semuala water heater aircond.bilik ade 3.toilet ade 2.so sangat selesa bagi aku.rumah aku sendiri pon tade aircond..hmm..housemate?ok je.we get along well.tade ape2 masalah.hopefully kitorang akan terus macam ni.tanak ape2 masalah.Ape lagi ek.jalan nak pegi kerja jela.jam memanjang.jalan kecik.lori treler seme kuar masuk.sengal betol kerajaan nih.besarkanla jalan tu.nasib bek aku naek moto cabuk aku tu.so lehla sampai awal ckit walaupon kuar paling lambat..leh cilok2..

Aku rase tu jela kot kisahnye tempat kerja baru aku.anway tade sape dapat ganti kawan2 lame kat umah lame.selesa dengan diorang.we know each other well dan i wish i could be back kat shah alam soon after 6 bulan ni.tu jela harapan aku.hopefully jugak aku leh perform well in my career.dala banyak nar da ni..da..TC!

MySpace