JellyPages.com

Wednesday, October 31, 2012

Quick Updates!

Wow! Been like 5 months without any news! Haha..Just decided to open this lonely empty blog to tells what happened this morning..and why not i put down some stories for the last few months.

Anyway, let me share this morning story.

Being over 180cm tall give me a pair of leg long enough to reach the gravel firmly at almost 99.9% situation when I am on my Versys. So things like 'jatuh bodo' or 'tumbang' most likely wont happen to me. But if happened to be, your bike is safely peacefully being jacked up on your paddock stand and your lovely wife who always help you to release it every morning before you both go to work suddenly rushing a bit more than usual and leave you with the bike (and the paddock stand)...then you will need to think of something. Yup i did what you think I will do..I try to release it on my own. I've done it once all by myself. It is not so safe..but i managed to do it.Safely.

But this morning i do it differently, I locked the handle and did not release the stand. What was in my mind is..releasing it will move the bike forward..soo I will hold it on the tail quickly after I release it..Ain't a good idea.At all.Once i released it, the bike moved forward to the left (because i lock the handle bar) and finally goes down totally.Lucky that I have my Givi side pannier and just done carbon finished KTM hand guard to protect the bike from much heavy damages.

Ended up with much more scratches on the left side box, cracked hand guard and little other scratches on the engine body.Not to forget pain on my shoulder as I lifted up the heavy bike all in the sudden early in the morning. Rushing to the office, I prepared my riding gear, then vroomm..without really sit down and cry for the silly mistake..

A day to remember i guess. Releasing the paddock stand by myself is a doable thing. But the way I execute it was totally wrong. Lesson learned.

Saturday, May 12, 2012

Saya Menang Moto

Setelah delay agak lama.kalau tak silap aku aku jual cicak WRA 5136 aku on February 2011 dengan niat nak upgrade.tapi sebulan ke sebulan delay.plan bertukar plan sampai aku dah kawen bulan 10 haritu.spend most of my saving.sekarang aku finally decided that the toime has come.even with few things still yet to be done, aku rase this is the correct time to be back on the bike.

Ceritanya lepas kenduri belah aku kat Pahang haritu aku rasa aku dah boleh concentrate on making asset.dan actually first thing yang  come into my mind is beli kereta untuk wife aku..tapi disebabkan few reasons tak jadi dan aku decide to delay.then aku rasa why not aku kembali ke cita2 lama aku. Starting kat situ aku mula mencari2 kat kedai motor dan internet. ER6N baru warna kuning agak mengegar jiwa. CBR 250 dan Ninja 250 pon pernah ada dalam list ~ thinking of saving. Tapi aku rasa 250cc terlalu kecik untuk aku. Thus, kembali kepada 650cc. Again thinking of saving aku cakap why not cari second hand bike. Surf internet few times then dang! meet this one bike registered on Jan 2012 yellow black versys. Own by a young man from KL working at Kuantan. Arrange a meeting then meet him. Test the bike for a single lap than decided to give a deposit.

Then start the story of going to the bank applying for loan ~ personal loan.Since HP loan for big bike is only for CBU bike with rate from 3.75% to 10% which is normally end up 10% then i decided to take personal loan. RM20 000 for few years plus my saving to pay for the bike.Oh ya the price tag is RM34500 since it is a 2012 bike used for only almost 4 months and the mileage clock 5k ++ km. Nego a bit then i finally we closed at RM 32 700 plus free gift. Value buy!

It takes about a week to complete the loan processes.The next weekend the bike is already in the garage.


WWE 9469 there you go! (urmm ignore the distraction)

Isu Politik

Bercakap soal politik merujuk kepada isu altantuya mati dibunuh dan kisah cincin berjuta menginap hotel Rm100 000 dan hand bag dan gaya hidup duniawi yang mewah (sekadar menyebut satu contoh) saya memang agak sangsi dengan kerajaan sekarang.tetapi melihat kepada isu kedaulatan raja dan bangsa, pendirian agama pasti saya sendiri risau melihat kesepakatan itu. saya agak yakin sukar menyatu rakyat untuk menyokong parti Islam.kerana ramai yang khuatir apabila Islam tertegak mereka tidak dapat menjalani kehidupan mereka seperti hari ini (mereka takut kerana adanya sesuatu dalam kehidupan mereka seharian yang tidak selari dengan Islam).jadi mereka hanya mahu agama pada permukaannya.walau bagaimanapun saya tetap akan terus yakin dan tidak sekali-sekali menukar polisi saya untuk memilih Islam sebagai teraju negara.tidak cukup orang beragama Islam memimpin kerana orang beragama Islam tidak semua mengamalkan Islam dalam kehidupan seharian.

Jangan takut kepada kefakiran dunia kerana kefakiran Akhirat lebih berat dan abadi.

Thursday, January 19, 2012

Dulu

"Kau tak tahu siapa aku"

Semua orang berubah.Aku pun.Tapi mustahil untuk aku lupa siapa aku suatu masa dulu.Kedengaran ngeri.Tapi takla seteruk tu.Cumanya yang pasti aku pernah jadi seseorang yang aku patut kesalkan sekarang.Bukan pasal siapa individu yang terlibat.Aku tak focus pada mana-mana subject.Tapi kejadian dan peristiwa yang berlaku itu.Usahlah kau takut.Aku tidak bermaksud apa-apa.Cuma kadangkala aku mengingatkan diri sendiri.Supaya aku tak mengulangi perkara yang sama.

Sudah.